Ihmiset & kulttuuri

Tieteiskirjailija Risto Isomäki näkee useita syitä karsia eläintuotantoa – povaa viljelijöille tienestien kasvua, koska pelloista kilpailee moni käyttömuoto

Kirjailija Risto Isomäki on kehitellyt kirjavia keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Viljelijöitä hän kehottaa ottamaan tosissaan eläinten hyvinvointi­liikkeen ja kasvissyönnin voimistumisen maailmalla.
Sanne Katainen
Risto Isomäki on tunnettu tiedemiesmäisten ratkaisujen kehittelystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Yhtä niistä, kelluvien jäiden lisäämistä tuulimyllyjen avulla, Yhdysvallat on lähtenyt edistämään hätäratkaisuna. Siten lisättäisiin auringonvalon heijastumista takaisin avaruuteen.

Kirjailija Risto Isomäki pyörittelee päivittäin päässään valtavia uhka­kuvia. Antibioottiresistenssi, kanoista mahdollisesti ihmisiin tarttuvat syöpävirukset, ydinaseiden tehtailu ja ilmastonmuutos.

Ihmiskunnan itselleen aiheuttamista vitsauksista ammentuu loputtomasti materiaalia romaaneihin ja tietokirjoihin. Uusin tuotoksista on Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Silakkaa ympäristöystävällisempää ja terveellisempää ruokaa saa hakea – näin marinoit sen leivän päälle

Kulta-aikaan Havin tehtaalla työskenteli lähes 200 ihmistä – nykyisin kynttilät ovat ennen kaikkea tunnelmavalaistusta

Katja Kinnarinen leipoo ja myy Lontoossa oikeita karjalanpiirakoita – usein britit puhuvat Suomen sodasta ja päivittelevät miten pieni maa pärjäsi Neuvostoliitolle