101-vuotias talvisodan veteraani Unto Poutala haavoittui Taipaleenjoella – "Rukoilin sodassa apua ja korkeimman suojelusta" - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

101-vuotias talvisodan veteraani Unto Poutala haavoittui Taipaleenjoella – "Rukoilin sodassa apua ja korkeimman suojelusta"

Unto Poutala teki työuransa faktorina kirjapainoalalla. Hän toimi pitkään Maaseudun Tulevaisuuden painon ja latomon päällikkönä.
Jaana Kankaanpää
101-vuotias talvisodan veteraani Unto Poutala asuu Kaunialan sairaalassa. Hän työskenteli pitkään Maaseudun Tulevaisuuden kirjapainossa faktorina. Veteraanin viimeinen palvelustehtävä oli toimia Adolf Ehrnroothin arkunvartijana.

"Talvisota oli ankeata aikaa, kun iso valtio karkasi pienen maan päälle. Kyllä minua pelotti rintamalla. Kaikki siellä pelkäsivät. Rukoilin sodassa apua ja korkeimman suojelusta", 101-vuotias sotaveteraani Unto Poutala kertoo Kaunialan sairaalan sängyllä.

Talvisodan syttymisestä tulee kuluneeksi lauantaina 30. marraskuuta 80 vuotta. Neuvostoliiton puna-armeija hyökkäsi Suomeen aamulla ilman sodanjulistusta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Tiistaina 60 vuotta täyttävä diskokuningatar Eini kiittelee maalaisjuuriaan ja puhuu vaihdevuosista ja mustasukkaisuudesta: "Lavalla olen kaikkien omaisuutta"

Korona-ajan etätyö toi hyviä asioita – päivärytmistä huolehtiminen auttaa jaksamaan valon vähetessä

Jääkiekon SM-liiga aloittaa kauden koronapaineissa – Mikkelissä yhdessä katsomon osassa maskipakko

Aamulypsyn Ilkka teki hanhilaulun – "teitä liikaa on ja se tunteita kuumentaa!"