Ihmiset & kulttuuri

101-vuotias talvisodan veteraani Unto Poutala haavoittui Taipaleenjoella – "Rukoilin sodassa apua ja korkeimman suojelusta"

Unto Poutala teki työuransa faktorina kirjapainoalalla. Hän toimi pitkään Maaseudun Tulevaisuuden painon ja latomon päällikkönä.
Jaana Kankaanpää
101-vuotias talvisodan veteraani Unto Poutala asuu Kaunialan sairaalassa. Hän työskenteli pitkään Maaseudun Tulevaisuuden kirjapainossa faktorina. Veteraanin viimeinen palvelustehtävä oli toimia Adolf Ehrnroothin arkunvartijana.

"Talvisota oli ankeata aikaa, kun iso valtio karkasi pienen maan päälle. Kyllä minua pelotti rintamalla. Kaikki siellä pelkäsivät. Rukoilin sodassa apua ja korkeimman suojelusta", 101-vuotias sotaveteraani Unto Poutala kertoo Kaunialan sairaalan sängyllä.

Talvisodan syttymisestä tulee kuluneeksi lauantaina 30. marraskuuta 80 vuotta. Neuvostoliiton puna-armeija hyökkäsi Suomeen aamulla ilman sodanjulistusta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Silakkaa ympäristöystävällisempää ja terveellisempää ruokaa saa hakea – näin marinoit sen leivän päälle

Kulta-aikaan Havin tehtaalla työskenteli lähes 200 ihmistä – nykyisin kynttilät ovat ennen kaikkea tunnelmavalaistusta

Katja Kinnarinen leipoo ja myy Lontoossa oikeita karjalanpiirakoita – usein britit puhuvat Suomen sodasta ja päivittelevät miten pieni maa pärjäsi Neuvostoliitolle