Ihmiset & kulttuuri

Itsenäisyyspäivän paraati kulkee Tampereella – rakuunat ja suomenhevoset näkyvästi mukana kulkueessa

Paraatissa nähdään joukkoja kaikilta puolustussuunnilta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.
Markku Vuorikari
Rakuunat esiintyvät erilaisissa tapahtumissa erilaisin kokoonpanoin. Kuva on Farmari-näyttelystä vuodelta 2008.

Puolustusvoimat esittelee itsenäisyyspäivän paraatissa nykykalustoa mutta ohimarssissa nähdään myös rakuunoita ja ratsuja. Paraatin vahvuus on noin 1 300 henkilöä, 30 hevosta ja yli 50 ajoneuvoa.

Rakuunat edustavat Tampereen seudun ratsuväen kiltaa, Rakuunakiltaa ja Ratsumieskiltaa. Ratsukoita tulee siten Pirkanmaan lisäksi Uudeltamaalta, Päijät-Hämeestä ja Etelä-Karjalasta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Tykkääkö hevosesi esiintyä yleisön edessä ja poseerata turistien valokuvissa? Se voisi sopia rakuunan ratsuksi Lappeenrantaan

Kun näyttelijä ryhtyi maanviljelijäksi, siitä tuli iso uutinen – "Tavalliset ihmiset arvostavat viljelijöiden työtä", sanoo sisarustensa kanssa tilaa pyörittävä Jussi Vatanen

Video: Jääkarusellin ME-yritys jatkuu tänään – karusellimestari Janne Käpylehto: "En poistu paikalta ennen kuin se pyörii"

Tuhat Suomen menestyneintä hittiä listattu – kärkikolmikkoon nousevat Mauno Kuusisto, Tapio Rautavaara ja JVG