Ihmiset & kulttuuri

Antaisitko painepesurisi lainaan naapurille? Päijät-Hämeessä testataan kyläläisten yhteistä tavaralainaamoa – tavoitteena maaseudun yhteisöllisyyden lisääminen

Jakamis- ja palvelutaloudessa käytetään tavaroita, tiloja ja palveluita niiden omistamisen sijaan. Esimerkkejä ovat muun muassa lyhytaikainen majoittaminen Airbnb:n kautta, yhteiskäyttöiset työkalut ja ajoneuvovuokraus.
Johannes Wiehn
Maallemuuttajat 2030 -hankkeessa jaetaan tietoa muun muassa Airbnb-toiminnasta. Sen avulla paikalliset asukkaat voisivat saada lisätuloja vuokraamalla tyhjää mökkiä tai aittarakennusta matkailijoille.

Voisiko kyläläisten yhteinen tavaralainaamo lisätä yhteisöllisyyttä maaseudulla? Ainakin se on tavoitteena Maallemuuttajat 2030 -hankkeessa, jota vetää projektipäällikkö ja TKI-asiantuntija Kaisa Tuominen Lahden ammattikorkeakoulusta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Miksi ostaa, kun voi lainata? Asikkalan kirjastoon perustetun tavaralainaamon hiteiksi nousivat kasvikuivuri ja höyrypesuri

Airbnb-majoittajat hakevat nyt pitkäaikaisia vuokralaisia – pohjoisen majoittajat välttivät juuri ja juuri katastrofin

Kriisissä tarvitaan sopeutumiskykyä ja kumppanuutta

Tässä tilanteessa pelkkä raha ei auta