Ihmiset & kulttuuri

Pesäpallodiplomatia toimii, kun Vimpeli solmii suhteita Japaniin – Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli vie diplomatian opintojaan käytäntöön

Pesäpallossa on piirteitä baseballista, joka on todella iso laji Japanissa. "Päätin toimia, kun paljastui, että Japanin suurlähettiläs Suomessa Takashi Murata on suuri baseballin ystävä", Vimpelin kunnanjohtaja kertoo.
Johannes Tervo
"Japani on minusta kiinnostava maa. Viime keväänä mietin, miten voisin tehdä Vimpeliä tunnetuksi Japanissa", kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli kertoo Vimpelin Lakeaharjun laella. Komea näkymä Lappajärvelle häipyi joulukuun sakeaan lumisateeseen.

Diplomatian opinnot ovat osa Vimpelin kunnanjohtajan Sam Leijonanmielen tutkintoja.

Suomessa hän on suorittanut kadettikoulussa sotatieteiden kandidaatin tutkinnon laivaston opintosuunnalla. Yhdysvalloissa Leijonanmieli on suorittanut diplomatian ja sotatieteiden maisterin tutkinnon sekä GC-tutkinnon valtionturvallisuudesta ja strategiasta.

Diplomatian teoriaa hän on vienyt myös käytäntöön.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää