Ihmiset & kulttuuri

Nälkävuosista kertova lehtijuttu teki Pate Mustajärveen niin suuren vaikutuksen, että hän teki sen luettuaan uuden levyn

Lehtijuttu herätti henkiin nuorena sukutilalla kuullut tarinat. Uusi levy sai Pate Mustajärven muistelemaan menneitä myös konserttilavoilla.
Rami Marjamäki
Rollikka-bussi kulki aikanaan Tampereen katuja ja kuljetti työntekijöitä lentokonetehtaaseen Härmälään. Kuskin silmin kuvattu dokumentti teki vaikutuksen Pauli ”Pate” Mustajärveen.

Tampellan museoravintolaksi muutetun tehdashallin perällä on vanha johdinauto, rollikka. Sen sisällä pyörii Härmälän kaupunginosasta ja siellä sijainneesta Valtion lentokonetehtaasta kertova lyhytfilmi.

Sotienjälkeistä Tamperetta kuvaava elokuva saa penkissä istuvan Pate Mustajärven mutisemaan vaikuttuneena. Autosta poistuessaan hänen huomionsa kiinnittyy katossa roikkuvaan pieneen lentokoneeseen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää