Ihmiset & kulttuuri

Työterveyslaitos: Kaikille nuorille töitä ensi kesänä

Ihmiset & kulttuuri 12.09.2017

Nuoret ovat osaavia ja voivat toteuttaa vaikka some-kampanjan.


Eija Mansikkamäki
Työterveyslaitos haastaa työnantajat palkkaamaan ensi kesänä kaikki 15–18-vuotiaat 2–6 viikoksi kesätöihin.

Työterveyslaitos patistaa kaikkia työantajia palkkaamaan nuoria töihin ensi kesänä.

Laitoksen pääjohtaja Antti Koivulan mielestä on yhteiskunnallisen mietinnän paikka, miksi nuoret eivät työllisty ja pääse näkemään oikeaa työelämää.

Työhön pääseminen auttaisi monia nuoria paitsi tienaamaan taskurahaa myös oivaltamaan nykyistä nopeammin itselleen oikean opintopolun ja ehkäisemään ison osan syrjäytymistä, Koivula arvioi työterveyspäivillä Helsingissä tiistaina.

"Haastankin palkkaamaan kaikki 15–18-vuotiaat 2–6 viikoksi kesätöihin ensi kesänä."

Työtehtävät ovat erilaisia kuin ennen, ja vaatiikin työnantajalta miettimistä, mitä nuorella voisi ruohonleikkuun lisäksi teettää. Nuoret ovat osaavia, ja heitä voisi käyttää myös tietotyössä. Koivula palkkasi nuoria somekampanjaa tekemään, ja toisissa työpaikoissa heistä voisi olla apua vaikkapa tietokoneiden ja puhelinten syvällisemmän käytön opastamisessa.

Koivulan mukaan Suomi on jäänyt 4–5 viime vuoden aikana yt-neuvotteluiden jälkeiseen kierteeseen, jossa työelämän luottamausilmapiiri on heikentynyt.

Edellytyksiä olisi parempaan ja entiseen hyvään suuntaan, sillä osaamispohja ja kolmikantainen keskusteluyhteys ovat Suomessa vahvat.

Aiheeseen liittyvät artikkelit