Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Viime vuoden muotinimet olivat Sofia ja Onni

Onni-nimen sai 400 ja Sofian 349 vauvaa.
Ville-Petteri Määttä
Suomessa syntyi viime vuonna 55 091 lasta.

Sofia ja Onni ovat viime vuonna syntyneiden lasten suosituimmat etunimet, kertoo Väestörekisterikeskus. Sofian sai ensimmäiseksi nimekseen 349 tyttöä ja Onni annettiin etunimeksi 400 pojalle.

Sofian jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Aino, Eevi, Venla ja Emma. Pojille useimmin annetut etunimet Onnin jälkeen olivat Elias, Leo, Väinö ja Oliver.

Ruotsinkielisistä nimistä suosituin tyttöjen etunimi oli Ellen ja poikien Adrian. Ellenin sai etunimekseen 29 tyttöä ja Adrianin 35 poikaa.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Aurora ja Olivia. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Olavi, Johannes, Mikael ja Onni.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 54 455:n viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 26 800 tyttöä ja 27 655 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 45 479 ja ruotsinkielisiä 3 387. Kaikkiaan lapsia syntyi 55 091.

Lue lisää

Yhä useampi suomalainen haluaa vaihtaa etu- tai sukunimensä – suhtautuminen nimen pysyvyyteen vaikuttaa olevan muutoksessa

Tyrni, Naava, Kuura, Havu – Aarre: Tällaisia luontonimiä suomalaisille annetaan

”Ihmiset todellakin ovat nimensä näköisiä" – etunimi voi vaikuttaa jopa hiustyyliisi, sukunimen valinta kertoo perheen arvoista

Terhi ei toimi ulkomailla eikä se haittaa – brittien kauhea nimitapa aiheutti kuitenkin kulttuurishokin