Maaseudun Tulevaisuus

Junkkari kokosi koiraharrastajat Lapualle

Mannermaisten kanakoirien Junkkari-jalostuskatselmus järjestettiin viime viikonloppuna Lapualla. Tapahtumaan osallistui lähes 300 koiraa iältään 9–24 kuukautta.
Sari Penttinen

Junkkari-katselmus järjestetään vuosittain. Se on yksi Suomen suurimmista koiratapahtumista.

Katselmuksen tarkoituksena on koota nuoret koirat pentueittain samaan kokeeseen niiden luontaisten metsästystaipumusten ja ulkomuoto-ominaisuuksien selvittämiseksi jalostustyötä varten.

”Näin ison tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista ilman paikallisten metsästysseurojen ja maanomistajien positiivista suhtaumista. Heille suuri kiitos, että saamme maastoja käyttöön peltokokeen järjestämiseksi”, totesi päätuomari Harri Siivonen.

Junkkari-viikonlopun aikana koirien ulkomuoto arvostellaan yhtenä päivänä ja käyttöominaisuudet toisena päivänä peltokokeessa, jossa pääasiallisena riistana ovat fasaani ja peltopyy.

Peltokokeen parhaimmisto kilpaili Junkkari-tittelistä maanantaina. Finaalissa starttasi viisi koiraa, joista päätuomari valitsi parhaimmaksi lyhytkarvaisen saksanseisojan Gironin Tulilordin, jonka omistaa Pekka Niittylä .

Lue lisää