Kameran sikalaan piilottaneet Oikeutta eläimille -tuttuja - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maaseudun Tulevaisuus

Kameran sikalaan piilottaneet Oikeutta eläimille -tuttuja

Loimaalainen viljelijä löysi viikko sitten sikalastaan salakameran. Poliisi pidätti sunnuntain vastaisena yönä kolme salakatselusta epäiltyä, jotka saattoivat olla hakemassa kameraa.

"Tiedämme ja tunnemme, ketä kiinni jääneet henkilöt ovat. He ovat olleet läheisesti tekemisissä kanssamme", kertoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -järjestöstä.

Muurimaan mukaan näyttää siltä, että henkilöt eivät olleet käyneet sikalassa ennen kiinniottoa. "Siinä mielessä sikalakäynti epäonnistui eikä kuvia sieltä saada. Homma epäonnistui.”

Muurimaa korostaa, että järjestö ei ole vastuussa toiminnasta, vaikka henkilöt ehkä tunnetaan. Järjestön rooli on julkaista kuvia, joita yksityishenkilöt ovat ottaneet ja antavat järjestölle julkaistavaksi.

Salaa kuvaaminen on osoittautunut tehokkaaksi ja oikeastaan ainoaksi tavaksi tuoda eläinten suojeluasiaa julkisuuteen, Muurimaa toteaa.

Salakuvausyritys paljastui, kun sikalan pitäjä huomasi keskiviikkona aamulla, että sikalassa oli käyty. Asia vaivasi koko päivän ja illalla hän kävi tarkasti sikalan läpi. Outo kaapeli paljasti kätkön. *Asennus oli ammattimaista työtä", viljelijä kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Viljelijä oli odottamassa kameran hakijoita kahtena yönä. Kun outo auto ilmestyi takatielle sunnuntaiyönä, hän hälytti poliisit paikalle. Koirapartio löysi metsässä piileskelleet kaksi miestä ja naisen muutama tunti myöhemmin.

Lisää eläinaktivisteista keskiviikon Maaseudun Tulevaisuudessa.

Otsikkoa muokattu 24.3. klo 14.07: Korvattu sana aktivisti sanalla tuttu. Ingressiä muokattu 25.3. klo 10.25: Korvattu sana eläinaktivismista sanalla salakatselusta.

Lue lisää

Yle: Riistakameraan tallentunut susi tappoi 130 lammasta Mustasaaren saaristossa

Kustannusalan keskittyminen jatkuu: Otava on ostanut Atena Kustannuksen

Putinin vientikielto kattaa runsaan 10 prosenttia puun tuonnista Venäjältä Suomeen – hakkeen tuonti on jatkumassa, koska se luokitellaan jalosteeksi

Elintarvikkeissa huomattujen vakavien virheiden määrä on kymmenkertaistunut viimeisen vuosikymmenen aikana – mistä on kyse?