Kantri

Laukaalainen Ylermi-kukko on ajatustenlukija: Somisti omenakulhon kuvauskuntoon sillä välin, kun emäntä vasta pohti ideaa

Piparkakkumuottia ei tarvittu, kun Ylermi hoiti asian.
Riitta Eskelinen
Ylpeä Ylermi ja sen sydänkuviolla somistama omena.

Laukaalainen Riitta Eskelinen kuvaa innokkaasti upeaa puutarhaansa sekä kanaparvensa elämää siellä. Hän miettii kuvakulmia pitkään ja julkaisee parhaat otoksensa Facebookissa.

Nyt näyttävät jo siivekkäätkin jakavan emäntänsä harrastuksen.

Maanantaina Eskelinen keräsi punaposkisia omenoita isoon kulhoon ja jätti sen hetkeksi nurmikolle. Hänen mielessään iti ajatus: Omenaan voisi tehdä piparkakkumuotilla sydämen kuvan kuvauksia varten.

Kun Eskelinen hetken päästä palasi, Ylermi-kukko rouvineen oli kerääntynyt kulhon ympärille. Parven johtaja nokki parhaillaan omenaa.

Ja kas! Ylermi oli lukenut emäntänsä ajatukset ja päättänyt auttaa. Se nokki omenaan sievän sydänkuvion, joten piparimuottia ei enää tarvittu.

Kuvasta tuli täydellinen.

Lue lisää

Miksi ostaa, kun voi lainata? Asikkalan kirjastoon perustetun tavaralainaamon hiteiksi nousivat kasvikuivuri ja höyrypesuri

Oman äidin sairastuminen sai Liisa Seppäsen kiinnostumaan muistisairauksista – "Omainen kannattelee sairastuneen muistia ja pitää tämän elämäntarinaa koossa"

Nuorena rakastuneet Sinikka ja Seppo Sinkko kulkevat muistisairauden vuoksi entistä tiiviimmin yhdessä – "Minulla on erityisen onnellinen olo, kun tiedän, että Seppo ei minua hylkää"

Johanna Kurkelasta ja Johanna Iivanaisesta kasvoi ystävyyden kautta yhtye – musiikki ja suon sitkeys liittivät kaksi pohjalaista oman tiensä kulkijaa