Kantri

Tapio Rautavaara esiintyi mielellään lasten kanssa, mutta piti kulisseissa etäisyyttä – katso videolta legendaa säestäneen harmonikkamestarin taidonnäyte

Kuuntele miten Timo Jauhiaisen käsissä soi harmonikkaklassikko.
Sanne Katainen
Harmonikkataiteilija Timo Jauhiainen on esiintynyt seitsemänvuotiaasta saakka ja säestänyt muun muassa Tapsa Rautavaaraa. Pari vuotta sitten hän perusti Keravalle harmonikkakeskuksen, jossa on tarjolla sekä harmonikan korjausta että opetusta.

"Tapio Rautavaaraa säestin lähinnä harjannostajaisissa. Lavan ulkopuolella hän viihtyi omissa oloissaan ja piti etäisyyttä lapsiin. Mutta yleisön eteen hän meni mielellään lasten kanssa", legendaa lapsena säestänyt harmonikkamestari Timo Jauhiainen kertoo.

"Tuntui pikkupojasta hienolta saada harjakaiskeikan jälkeen patruunalta rahat kouraan yhtä aikaa Tapsan kanssa."

Jauhiainen aloitti esiintymiset seitsemänvuotiaana Keravan nuoriso-orkesterissa. Tanssikeikoilla hän alkoi kiertää 14-vuotiaana. Hän säesti jo alaikäisenä lukuisia eturivin artisteja Erkki Junkkarisesta Tapio Rautavaaraan.

Harmonikan monitoimimiehen Timo Jauhiaisen mukaan soittimella on turhaan vaikean soittimen maine. Hänen mukaansa harmonikalla pystyy jo muutaman oppitunnin jälkeen soittamaan aika vakuuttavasti musiikkia.

Kuuntele miten Jauhiaisen käsissä soi Rudolf Carreran sävellys ”Sinulle kuuluu lempeni”, jota on usein käytetty häävalssina. Dallape on levyttänyt kyseisen kappaleen 30-luvulla.

Lue lisää 12.5. ilmestyvästä toukokuun Kantrista.

Lue lisää

Ulla Haglund tienaa elantonsa moottorisahalla – katso videolta, kuinka upea karhuveistos syntyy

Frans ja Laura Koivuniemi remontoivat autiotalosta unelmakodin – "Halusimme aidosti vanhan"

Mestaritimpuri Mikko Mäntymäki: ”Kun talo on seissyt tässä yli sata vuotta, niin se seisoo toisetkin"

Isoäiti Astrid vei yhdeksänvuotiaan Maria Kalaniemen harmonikkakaupoille ja sytytti rakkauden perinteikkääseen soittimeen