Kantri

No nyt on hauska pieni hotelli! – Paloasemateema riemastuttaa kaiken ikäisiä

Minihotellissa voi tutustua muun muassa palokalustoon ja nukkua paloautosängyssä.
Fireman Center
Paloasema-aiheisessa sisustuksessa on suosittu punaista väriä. Minihotellissa on kuusi erilaista huonetta.

Parikkalan Saaren kylän entisellä terveysasemalla toimii koko maailman mittakaavassa harvinainen hotelli. Fireman Center sai alkunsa, kun Petroskoista kotoisin oleva pariskunta Sergei ja Olga Mikhailova etsivät perheelleen asuinpaikkaa, jonka ohessa voisi harjoittaa majoitustoimintaa.

”Olimme katsomassa toista kohdetta kiinteistövälittäjän kanssa ja kun kysyimme leikillämme, että olisiko jossain paloasema myytävänä, niin hän esitteli meille tämän talon”, Olga Mikhailova kertoo.

”Entinen terveysasema muistutti ulkoapäin paloasemaa, niin palomiehenä aiemmin työskennellyt mieheni keksi, että tähän voisi perustaa palomiesteemaisen majatalon.”

Minihotellissa on esillä kaikenlaista paloasemaan liittyvää: pieni palokalustomuseo, erikokoisia palomiespukuja ja paloasemateemaisia leluja. Yönsä voi nukkua paloauton muotoisissa sängyissä.

Hotellia on käyty ihmettelemässä kauempaakin. Eräs pikavisiitille hotelliin tullut amerikkalaismies viihtyi lopulta kaksi viikkoa. ”Monet asiakkaamme ovat sanoneet, että Fireman Center oli loman hauskin ja paras kokemus. Moni tulee yöpymään uudelleen ja kertoo hotellistamme omille kavereilleen.”

Fireman Center sai vuonna 2015 lapsiystäville matkailuyrityksille myönnettävän Kids-Friendly Lodging and Accommodation -palkinnon.

”On myös tärkeää, että vieraamme saavat tietää palomiehen työstä. On ihanaa, kun lapset sanovat lähtiessään, että heistä tulee isoina palomiehiä.”

fireman.center

Fireman Center
Hotelli on rakennettu vanhan terveysaseman kiinteistöön, joka muistuttaa olemukseltaan paloasemaa.
Lue lisää

Japaniin pääsee Suomessakin: Pukkilasta löytyy majatalo, jossa tunnelma on kuin nousevan auringon maassa

Yö kelluvassa iglussa on häkellyttävä elämys: "Moni asiakas nukkuu niin hyvin, että myöhästyy aamiaiselta"

Vietä yö kaltereiden takana: "Moni vieras haluaa ehdottomasti putkaan"

Suomen ainoassa junahotellissa voi yöpyä vanhan höyryjunan hyteissä