Kantri

Kokeile hurmaavan makuisen ruususokerin valmistusta

Loppukesän ruusunkukista on hauska tehdä ruusuista makusokeria.
Säde Aarlahti
Ruususokeri on luonnollisesti vaaleanpunaista ja tuoksuu ruusuiselta.

Kerää kourallinen puhtaita ruusunkukkia ja sekoita terälehdet noin lasilliseen sokeria. Murskaa ainekset tehosekoittimessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja hakkaa nuijalla. Levitä makusokeri yön ajaksi kuivumaan leivinpaperin päälle ja hienonna sokerikiteet toistamiseen vielä kuivumisen jälkeen.

Valmis ­makusokeri maistuu ja tuoksuu suloisesti ruusulta ja tuo kesän muistoja pitkälle syksyyn ja talveen.

Makusokerin valmistusta voi kokeilla myös kehäkukan terälehdistä, mintuista tai humalankävyistä.

Lue lisää

Omenakakku

Mummolan omenapiirakka

Dansukkerin Hyytelösokeri Multi -eriä vedetään takaisin — syynä sallitun rajan ylittävät etyleenioksidi-pitoisuudet.

Kolmannes naisista ja neljännes miehistä syö liikaa sokeria – suolaa saa liikaa lähes jokainen suomalainen