Kantri

Hurja lentovideo: Urpo Minkkinen ihailee maisemia liitovarjon varassa – "Piti keksiä jotain uutta ennen kuin joudun kiikkustuoliin"

MT:n kuukausiliite Kantrin kuvaaja Petteri Kivimäki istahti Urpo Minkkisen kaksipaikkaisen moottoroidun varjoliitimen kyytiin. Tuloksena syntyi vauhdikas ja huumoripitoinen video.
Petteri Kivimäki
Kun vaikein on tehty eli noustu lentoon, liitovarjon kyydistä on mukava ihailla maisemia.

Äänekoskelainen Urpo Minkkinen, 66, harrastaa moottoroitua varjoliitoa.

Hän kiinnostui lajista täytettyään 50 vuotta. Lentämisen hienoutta hän ei osaa pukea sanoiksi. Se täytyy jokaisen itse kokea.

”Olin harrastanut pitkään kilpa-ammuntaa ja hirvenhiihtoa. Päätin että jotain uutta on keksittävä ennen kuin joudun kiikkustuoliin. Menin tandem-lennolle, jotta sain selville, että onko minusta lentämään varjoliitimellä. Siitä se lähti.”

Kuten videolta voi päätellä, vaikein hetki on lentoonlähtö. Se vaatii aikaa ja tarkkaavaisuutta. Tuulen takia lentoonlähtö on usein mahdollista vain pienenä hetkenä. Ilmassa saa onneksi istua rennosti kuin sohvatuolissa ja nauttia maisemista.

Minkkinen on ahkera ilmakuvaaja. Lisäksi hän on etsinyt liitimen avulla kadonneita ja kerännyt varoja kyläyhdistyksille.

Lue lisää Urpo Minkkisestä ja hänen mielenkiintoisesta harrastuksestaan elokuun Kantrista, joka ilmestyy 15.8.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tämän vuoden ilmakuvausurakka valmis – Maanmittauslaitos julkaisi tuoreet kuvat netissä

Metsäinsinöörin relaskooppi vaihtui minikopteriin

Tiesitkö tämän narsisseista? Pääsiäisliljoilla on pitkät perinteet