Kantri

Kylän seniorinaiset kuvasivat Youtube-videon perunannostosta – "Nyt on maailmankirjat menny sekaisin, kun mummo rupeaa tubettamaan"

Tubettamista pidetään Suomessa vielä teini-ikäisten puuhana, mutta kattia kanssa. Alajärven Luoma-ahon kyläyhdistyksen senioriryhmäläiset näyttävät, että tubettaminen sujuu mummoiltakin.
Ote Luoma-Ahon kyläläisten Youtube-videolta
Luoma-Ahon senioriryhmän Youtube-videolla nostetaan perunaa.

No jopas on hulvaton Youtube-video. Ensin taivastellaan tubettamisen hienoutta, sitten nostetaan perunaa ja lopuksi kutsutaan kylän ukot avuksi. Mitä kummaa löytyy perunamaasta?

Kun Alajärven Luoma-ahon valtakunnallinen kyläelokuvafestivaali tiedotti kesällä, että lokakuisen festivaalin teemana on "Kylä tubettaa", päättivät kyläyhdistyksen senioriryhmän jäsenet kuvata videon ja osallistua sillä kilpailuun.

Video kuvattiin kylän yhteisellä kasvimaalla, jonne senioriryhmäläiset kokoontuivat viikoittain koko kesän ajan. Tubettamisen aiheeksi valittiin perunannosto.

Seniorikerhon perustaja Sirkka Rajala toteaa, että kaikki olivat innolla mukana.

"Tubettaminen oli kaikille uusi ja erilainen kokemus. Lähdimme mukaan ihan läpällä. Oli hienoa huomata, että ryhmästämme löytyi rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta". Rajala kehuu.

Rajala toivoo, että Luoma-ahon esimerkin hengessä kuvattaisiin videoita muuallakin päin Suomea.

"Yleensä ottaen ajan hengessä pysyminen on hyvä asia. YouTuben kautta voi välittää tietoa ikärajattomasti. Vanhemmat ihmiset voisivat nostaa esille aiheita, joista nuorilla ei ole tietoa. Aiheena voisi olla esimerkiksi perinteiden kerääminen", Rajala vinkkaa.

Luoma-ahon Kyläelokuvafestivaali järjestettiin kuudennen kerran 20. lokakuuta. Videokilpailun voittajaksi valittiin Myllykankaan koulun video. Voittajan valitsi tubettajatähti Pinja "Pinkku Pinsku" Sanaksenaho, jonka sukujuuret ovat Luoma-ahon kylällä.

Senioriryhmäläisten video huomioitiin Kyläelokuvafestivaalien kunniakirjalla.

Kuten videolta selviää, perunasatoa kertyi myytäväksi.

"Perunoista saaduilla rahoilla ostettiin vesijumppaa kerhon jäsenille", Rajala paljastaa.

Videot ovat nähtävissä YouTubessa hashtagilla #LAtube2018.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Heli Heikkisen päivään kuuluu navettahommia ja leuanvetoa – katso videolta urheilevan emännän arkea

Korkein palkintopalli on lypsykarjatilan emännälle tuttu – Heli Heikkinen yllättää leuanvedossa jopa itsensä

Sääksien pesintä sai karmean lopun suorassa lähetyksessä – kanahaukka surmasi sääksenpoikaset