Ylhäiset jakavat ruisleipää perussuomalaisten puolesta: ”Ihmiset ovat kadottaneet talkoohengen” - Kantri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kantri

Ylhäiset jakavat ruisleipää perussuomalaisten puolesta: ”Ihmiset ovat kadottaneet talkoohengen”

Perussuomalainen ruisleipä on varsinaissuomalaisen Taito Ylhäisen vaalivaltti.
Ylhäistä motivoivat aatteen puolesta tehty työ sekä vaalitapahtumien hyvä ilmapiiri.

Taito Ylhäisellä on kiireinen päivä. Hän isännöi Marsalkka Mannerheimin syntymäkotia, Louhisaaren kartanoa, Maskun Askaisissa puolisonsa Kaarina Ylhäisen kanssa. Tämä aamu alkoi kuitenkin suuren ruisleipäkeon noutamisella turkulaisesta leipomosta.

Kaarina Ylhäinen pilkkoo ja pussittaa leipiä viikonlopun tapahtumia varten. Leivät saavat kansanedustaja Kike Elomaan kasvokuvalla varustetun etiketin myötä nimen Perusleipä.

Leipäkorien kanssa pariskunta suuntaa lähikuntiin edustamaan omaa ehdokastaan.

”Tulevana viikonloppunakin on edessä kahdet markkinat Naantalissa”, Kaarina toteaa.

Vaaleja edeltävänä aikana reikäleipiä kuluu noin tuhat.

”Meille on tärkeää, että Perusleipä on tehty Suomessa ja kotimaisesta rukiista”, maanviljelijänä pitkään toiminut Taito Ylhäinen korostaa. ”Ja nimenomaan kunnon rukiista, se on kuitenkin vilja, joka piti monellakin tapaa suomalaisen maatalouden pystyssä."

”Kike kun on maaseutulainen ja maanviljelijäperheestä niin ajattelimme, että tämä sopii hänelle paremmin ja kuvastaa ajamiamme arvoja”, Kaarina Ylhäinen kertoo.

”Toiset jakavat makkaraa, lettuja, kyniä tai pinssejä, niin leipä oli minun ideani. Aina pitää keksiä jotain uutta!”

Ylhäiset toimivat jo kolmatta kertaa Elomaan eduskuntavaalikampanjan taustajoukoissa. ”Meille on tärkeää ajaa oman kunnan ja oman puolueen ehdokkaan asiaa”, Taito Ylhäinen sanoo.

”Olisihan se hassua tehdä vaalityötä jonkun muun eteen, kun sen voi tehdä oman pitäjän edustajalle.”

Varsinaisten tapahtumien lisäksi Ylhäiset kiertävät jakamassa ehdokkaan ja puolueen mainoksia lähialueiden postilaatikoihin.

”Ihmiset ovat kadottaneet talkoohengen”, Kaarina harmittelee. ”Ihmiset ajattelevat liikaa taloudellista hyötyä ja usein meiltäkin kysytään, että mitä me siitä saamme.”

Ylhäiset tekevät vaalityötä kuitenkin täysin pyyteettömästi vapaaehtoistyönä, koko puolueen hyväksi. ”Suurin hyöty tietysti on se, että jos oma ehdokas ja tuttu henkilö tulee valituksi, niin syntyy tietyllä tavalla suora yhteys eduskuntaan.”

”Jokainen tekee oman aatteensa eteen töitä parhaaksi katsomallaan tavalla”, Taito Ylhäinen toteaa. ”Tämä on meidän tapamme osallistua.”

Lue lisää

Soini tulee jälkijunassa

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan pysyi hovissa

Vappu­satanenkin oli vaali­huijaus

EU:n tukipaketti on tärkeä