Lokakuun Kantri ilmestyi! - Kantri - Maaseudun Tulevaisuus
Kantri

Lokakuun Kantri ilmestyi!

Lokakuussa muutetaan maalle, perehdytään uupumukseen, koetaan maiseman lumo ja vieraillaan perhekodissa.

Stadilaisista tuli kyläläisiä, kun Elina Rantamäki ja Tuomo Holm muuttivat maalle. Nyt pariskunta pyörittää Mathildedalissa leipomoa, panimoa ja kokonaista matkailukartanoa.

Uupua voi monestakin syystä, yksikään tapaus ei ole samanlainen. Mutta yhteistä on, että keho joutuu silloin kriisiin. Toipumisen ennuste on sitä parempi mitä nopeammin tilanteeseen puututaan.

Maisemaa pidetään itsestään selvänä. Sitä se ei kuitenkaan ole. Jos esimerkiksi laidunnus loppuu, pusikoituu avara tila nopeasti. Maisema ei ole vain näkymä, vaan siihen liittyy syvempiä merkityksiä.

Toiskan perhekoti on todella koti sinne sijoitetuille nuorille. Siellä nuori nähdään ihmisenä, ei ongelmatapauksena. Vierailimme perhekodissa.

Lisäksi istutetaan talvivalkosipuleita, tavataan Maustetytöt ja kuunnellaan pihapuun matkijaa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Lähes järjetön urakka: kymmeniä vuosia tyhjillään ollut meijeri täynnä rautaromua, rikotut ikkunat ja ovet – nyt hurmaava rakennus pitää sisällään museon, kahvilan, asuntoja ja työpaikkoja

Syksy on parasta istutusaikaa – kunhan muistaa nämä seikat

Ensikertalaisen Lapin-vaeltajan matkapäiväkirja: "Tunturin huipulla tuntuu lähes taivaalliselta"

Heidi Niemi näyttelee Netflix-elokuvassa Hollywood-tähtien rinnalla – ja odottaa innolla työrupeamaa eteläpohjalaisten alakoululaisten parissa