Kantri

Video: Näin lapset tutustuvat iguaaniin Kyröskoskella – juukalaisen pariskunnan matelijanäyttely koluaa Suomen läpikotaisin

Juukalaisten Timo ja Noora Rissasen matelijanäyttely kiertää ahkerasti ympäri Suomea noin 70 näyttelyn vuosivauhdilla.
Rami Marjamäki
Merja Suuniitty tuli lapsenlapsensa Tilhin kanssa tutustumaan matelijoihin. Tilhi silittää Timo Rissasen käsivarrella lepäilevää sudanin kilpiliskoa.

Suomessa on kolme matelijanäyttely-yrittäjää, mutta Rissasten näyttely on ainoa, joka koluaa myös Suomen pienimpiä paikkakuntia. Kantri kävi tutustumassa matelijanäyttelyyn Hämeenkyrön Kyröskoskella.

Menossa on ruokailu. Iguaanit Tilli ja Villi saavat syötäväkseen omenaa ja salaattia. Samaan aikaan pyton nielee hiirtä. Suomen eläinsuojelulaki kieltää näytösruokkimisen, joten eläimet ruokitaan yleisön katseilta piilossa.

Matelijanäyttelyssä on lähes kuusikymmentä trooppista matelijaa, hyönteistä ja hämähäkkieläintä. Iso iguaani saattaa syödä kilon tomaattia ja muutaman ruukkusalaatin päivässä. Kesäaikaan iguaanille maistuvat luonnonkasvit kuten voikukat.

Rissaset panostavat asiakaspalveluun. Jokainen asiakas kohdataan henkilökohtaisesti ja kaikki saavat halutessaan tutustua matelijoihin.

Katso videolta, kuinka Kyröskosken lapset tutustuvat iguaaniin. Timo Rissanen kertoo matelijoiden ruokailutottumuksista.

Lue lisää 15.1. ilmestyvästä kuukausiliite Kantrista.

Lue lisää