Video: Katso kuinka nuori harpisti loihtii lumoavia säveliä soittimestaan – harppu lumosi soittajan jo kuusivuotiaana - Kantri - Maaseudun Tulevaisuus
Kantri

Video: Katso kuinka nuori harpisti loihtii lumoavia säveliä soittimestaan – harppu lumosi soittajan jo kuusivuotiaana

Maaria Pulakka on saanut soittaa useissa merkittävissä orkestereissa.
Miro Palokallio
Maaria Pulakka, 20, on Kaustisen kamarimusiikkiviikon tämän vuoden nuori taiteilija.

Maaria Pulakka, 20, on nuoreen ikäänsä nähden ehtinyt tehdä urallaan paljon. Hän aloitti musiikkiopintonsa pianonsoitolla, mutta harppu lumosi kuusivuotiaan tytön jo ensi kosketuksella musiikkileirillä. Yhdeksänvuotiaana harppuun siirtynyt nuori nainen opiskelee nyt harpunsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Opintojen ohessa Pulakka on esiintynyt esimerkiksi Tukholman kuninkaallisen filharmonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Oulun sinfoniaorkesterin kanssa.

Kiirettä pitää nytkin, sillä Kaustisen kamarimusiikkiviikko valitsi Pulakan ja viulisti Onni Koiviston tämän vuoden nuoriksi taiteilijoiksi.

Videolla Pulakka virittää harpun ja harjoittelee Paul Hindemithin harppusonaattia, jonka hän esittää Kaustisen kamarimusiikkiviikon konserteissaan.

Lue lisää keskiviikkona 15.1. ilmestyvästä kuukausiliite Kantrista.

Lue lisää

"Kalenteri tyhjeni keikoista, nyt näyttää jo onneksi paremmalta" – Anne Mattila järjestää konsertteja myös syrjäseudun taidekahvilassaan

Ulkomailla ei aina ymmärretä Sibeliusta – Silloin kapellimestari Santtu-Matias Rouvali saa selittää, että säveltäjänero oli myös masentunut alkoholisti

Pandemia perui muusikon työt – lahjakas nuori artisti jäi tyhjän päälle

Pelimannisuvun vesa yhdistelee kaustislaista musiikkiperinnettä pop-musiikkiin – "Ilmeisesti sellainen juurevuus on minulla dna:ssa"