Kuuntele kolumni Simo Rallin lukemana: Eläköön naiset! - Vieraskolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kantri

Kuuntele kolumni Simo Rallin lukemana: Eläköön naiset!

Miehet, me ollaan hävitty tää peli ja hyvä niin.

Tajusin sen lopullisesti mennessäni uudeksi vuodeksi Tallinnaan. Jätin joululahjaksi saamani hanskat vahingossa laivaan ja halusin tilalle uudet. Ei muuta kuin kipin kapin Viru-keskukseen ostoksille.

Kiertelin ja kaartelin putiikista putiikkiin, vaan en hansikkaita löytänyt. En löytänyt oikeastaan minkäänlaista miesten vaatetta.

Ikävä kyllä, miehet on pudotettu lopullisesti pelistä vaatekaupoissa. Ennen oli perimmäisessä nurkassa muutama paita ja harmaat housut. Nyt ei enää niitäkään. Kymmenestä vaatekaupasta kahdessa oli miesten asusteita, vaan ei hansikkaita.

Katsoin kateellisena ja pää painuksissa, kuinka ylväät, pitkät virottaret ja päättäväiset, upeat naisturistit liihottivat kaupoissa ja selasivat mieletöntä tarjontaa.

Itse menin kiltisti torille, siellä torimummo möi minulle kaninkarvahanskat hymyn kera. Vaatekauppamaailma, se on nyt lopullisesti naisten.

Jo ennen joulua katsoin uutislähetystä, jossa haastateltiin pariskuntaa. He olivat tulleet Black Friday -ostoksille ja heiltä kysyttiin, mitä aikovat tuona mustana perjantaina ostaa.

Nainen kertoi silmää räpäyttämättä, selväsanaisesti ja hauskasti ostostarpeensa, samalla kun mies räpelsi alekoria, katsoi kainona naistaan mykkänä vierellä. Sanaton viestintä kertoi selvästi, kuka oli tuon ruokakunnan kunkku.

Muistan vielä lapsuuden ajan televisiohaastattelut, joissa pariskuntia haastatellessa mies puhui, nainen katsoi miestään ihaillen, mutta pysyi visusti sanaakaan sanomatta taustalla.

Nyt osat ovat vaihtuneet. Kotona määrä ja televisiossa sanan sanoo naiset!

Kolmas ja lopullinen niitti meidän miesten kohtaloon oli postilakon aikaan saama, lopullisesti miehisen valta-aseman romauttanut Suomen hallituksen kriisi.

Sen seurauksena maatamme hallitsee kahden kolmasosan enemmistöllä naiset, puoluejohtajista naisia on reilusti yli puolet.

Oli hauska katsoa ensimmäistä uutiskuvaa nuorista valtaan päässeistä. Heidän silmänsä olivat suuret kuin teelautaset, ja varmasti vähän itsekin ihmettelivät, kuinkas tässä näin kävi?

Nyt meitä kaikkia määrää ja lopullisen sanan maassamme sanoo naiset!

Miehet, me ollaan hävitty tää peli ja hyvä niin!

Ehkä onkin aika, vuosituhansien jälkeen vetäytyä taka-alalle, ottaa oma kotiluola haltuun ja jättää metsästyshommat naaraille.

Pari asiaa minua kuitenkin huolestuttaa. Toivottavasti pian myös me miehet pystymme synnyttämään. Muuten kuolemme sukupuuttoon, koska naiset ovat metsällä.

Toivon myös, että maamme tosiaankin naisistuu ja naiset pysyvät naisina, eivätkä miehisty vallan alla. Toivottavasti emme koskaan saa kuulla paljastuksia hyväsiskoverkostosta, rouvakerhoista, vapaavirkkaajista ja höyrysaunaseuroista.

Eniten toivon, että tämä maamme Suomi seuraavana vuosikymmenenään vähän rentoutuisi. Ei pahoitettaisi mieltä aivan kaikesta, ei syyllistettäisi toisia aivan kaikesta, ei pidettäisi itseämme niin tärkeinä ja kaiken tietävinä.

Minusta tällä hetkellä me suomalaiset olemme kuin juuri viran saaneita nuoria kunnan rakennustarkastajia.

Ollaan niin virkaintoisia, kirjoista opitun tietäviä pilkunnussijoita, jotka eivät tohdi soveltaa tietoa ja kokemusta kaikkien parhaaksi.

Mihin katosi se vanha tarkastaja, joka tiesi mitä voi tehdä ja kuinka asiat luistaa kaikkien kannalta parhaiten maalaisjärjellä ja lainpuitteissa. No, toivottavasti naiset hoitavat tämänkin asian...

Lue lisää

Oli virkistävää palata vuosikymmeniä taaksepäin koronan takia: Ravintoloiden aukiolon aikaistus saisi jäädä pysyväksi

Fiksut, mutta todella ärsyttävät naakat, tyhmät töyhtöhyypät, ylpeät kuovit ja muut – maanviljelijän siivekäs seurapiiri on laaja

Mitä ihminen todistaa itselleen, kun laittaa onnittelun lemmikistään lehteen?

Koronan jälkeinen elämä tuo lisää työpaikkoja ja yrityksiä tänne, missä on tilaa hengittää!