Kantri

Helsinkiläinen Noora Järvikangas muutti koripallon perässä Vimpeliin

Kantri 04.10.2017 Vimpeli

Arjen helppous ja hyvä yhteishenki ovat pienen Vimpelin etuja, toteaa koripalloilija Noora Järvikangas.


Jouni Hirn
Noora Järvikangas pelaa toista kauttaan Vimpelin Vedossa. ”Minulla on sopimus tästä kaudesta. Viihdyn niin hyvin, että jatkaisin mielelläni joukkueessa”, hän sanoo.

Helsinkiläisen Karhun Poikien kasvatti Noora Järvikangas, 23, muutti Vimpeliin vuosi sitten tehtyään pelaajasopimuksen naisten korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

Helsingissä varttunut Järvikangas oli ehtinyt asua Yhdysvalloissa, Forssassa ja Lappeenrannassa, mutta muutto pieneen 3 000 asukkaan kuntaan oli uudenlainen kokemus.

”Vimpeli ei ollut ennestään tuttu enkä tuntenut joukkueesta kuin yhden pelaajan. Mutta kylä tuli nopeasti tutuksi”, Noora Järvikangas naurahtaa iloisena.

Positiivisena yllätyksenä tuli hänelle vimpeliläisten vahva yhteishenki, joka näkyy myös vahvana urheilukulttuurina.

”Ihmiset tykkäävät liikunnasta eri tavalla kuin isoissa kaupungeissa, joissa on laajemmat harrastusmahdollisuudet. Tuntuu siltä, että täällä kaikki ovat innostuneita liikunnasta riippumatta iästä ja tasosta. Jokainen haluaa kehittyä.”

184-senttinen laituri pelasi kaudella 2013–2014 Oral Robertsin yliopistossa Yhdysvalloissa. Lisäksi hän on edustanut Forssan Alkua ja Lappeenrannan Catzia sekä pelannut kymmeniä juniorimaaotteluja.

Vimpelin Vedon naisjoukkue harjoittelee kahdeksan kertaa viikossa. Pelaamisen ohella Järvikangas valmentaa 11-vuotiaita minityttöjä.

Vapaa-ajan ongelmia hänellä ei ole, sillä hän on hyvä keksimään tekemistä.

”Lenkkeilen koiran kanssa, tapaan seurakavereita, laitan ruokaa ja käyn Alajärven uimahallissa uimassa.”

”Kertaakaan ei ole tuntunut, että Vimpelissä on tylsää. Tuntuu siltä, että pienellä paikkakunnalla ihmiset ovat paljon enemmän tekemisissä toistensa kanssa kuin kaupungeissa. Täällä voi tarvittaessa koputtaa naapurin oveen ja kysyä apua. Sellaista ei tehdä kovin usein Helsingissä.”

Järvikangas sanoo, että Vimpeliin muuton myötä arkielämä ja ajankäyttö helpottuivat.

”Helsingissä liikkumiseen menee paljon enemmän aikaa kuin täällä. Siellä sai istua koko ajan junassa ja bussissa. Täällä ehdin aina viidessä minuutissa liikuntahallille tai ruokakauppaan.

”Lisäksi on hienoa, että täällä pääsee harjoittelemaan omatoimisesti, koska liikuntapaikoilla ei ole samanlaista tungosta kuin kaupungeissa.”

Järvikankaan mukaan Vimpelin Veto pelaa aggressiivista ja viihdyttävää korista. Joukkueessa on vahva tekemisen meininki ja periksi ei anneta.

”Kaikki pelaajat ovat kilpailullisia ja jokainen asia tehdään täysillä. Meidän kotipeleissä käy paljon katsojia paikkakunnan kokoon nähden. Vimpeli elää kesäisin pesäpallosta, mutta näin syksyn tullen on koripallon aika.”

”Meillä on mukavia kannattajia. On hauskaa, että monet tulevat juttelemaan koripallosta ruokakaupassa.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit