"Ollaanko me ihan hulluja!" Yli viisikymppiset perustivat ravintolan ja kirjakaupan korpeen - Kantri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kantri

"Ollaanko me ihan hulluja!" Yli viisikymppiset perustivat ravintolan ja kirjakaupan korpeen

Kaisa Rantama ja Matti Seppälä tekivät haaveista totta. "Lähiruualle on kysyntää. Eläkkeelle pääsy käy enää päivittäin mielessä."
Kari Salonen
Kaisa Rantama ja Matti Seppälä ihastuivat luonnonkauniiseen paikkaan jo 30 vuotta sitten. Helsingin keskustaan on puolen tunnin matka, ja perille johtaa hiekkatie.

Nuorena Kaisa Rantama haaveili löytävänsä puolisokseen jonkun maatilan isännän. Raumalaistyttö vietti lapsuuden kesät äidin sukulaisissa Murtamoisissa, mistä jäi kaipaus maaseutuun.

Kaisa opiskelikin ensin maatalousteknikoksi, mutta vaihtoi sitten ravintola-alalle. Puolisoksi valikoitui Matti Seppälä, humanisti, joka perusti Helsinkiin Aasian kirjallisuuteen erikoistuneen kirjakaupan ja kustantamon.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Omituinen patsaspuisto 6-tien varressa on häkellyttävä kokonaisuus

Perhosharrastuksen voi aloittaa omalla pihalla – "Jokainen nykyinen perhoshullu on aloittanut nollasta"

Testaa tietosi Kantrin suuressa perhosvisassa: keskikesän kaunokaiset ovat nyt liikkeellä – Tunnistatko värikkäät hurmurit?

Keskikesä on parasta aikaa perhosten tarkkailuun, mutta pikku lentelijät ovat siirtyneet niittyjen puutteessa tienvarsille – Biologi patistaa suomalaisia niittytalkoisiin ja inhoaa nurmikoita: ”Ne ovat vihreitä autiomaita”