Keskikesä on parasta aikaa perhosten tarkkailuun, mutta pikku lentelijät ovat siirtyneet niittyjen puutteessa tienvarsille – Biologi patistaa suomalaisia niittytalkoisiin ja inhoaa nurmikoita: ”Ne ovat vihreitä autiomaita” - Kantri - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kantri

Keskikesä on parasta aikaa perhosten tarkkailuun, mutta pikku lentelijät ovat siirtyneet niittyjen puutteessa tienvarsille – Biologi patistaa suomalaisia niittytalkoisiin ja inhoaa nurmikoita: ”Ne ovat vihreitä autiomaita”

Keskikesä on parasta aikaa ­perhosten tarkkailuun. Pieniin, värikkäisiin lentelijöihin törmää nykyään todennäköisimmin tienpientareilla, sillä niityt ovat ­huvenneet olemattomiin.
Maija Partanen
Kimmo Saarinen huomauttaa, että luonnon monimuotoisuudella on valtava merkitys ihmisen terveydelle. Mitä monimuotoisempi elinympäristö on, sitä varmemmin ihminenkin voi hyvin.

Perhosten maailmassa valta on vaihtumassa. Alkukesän perhoset väistyvät näkösältä, ja tummasiipiset tesmaperhoset saapuvat sankoin joukoin lepattamaan heinävaltaisille maille.

Taivas vetää pilveen. Voisi luulla, että perhoset piileskelevät kasvien lomassa tällä säällä.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Omituinen patsaspuisto 6-tien varressa on häkellyttävä kokonaisuus

Perhosharrastuksen voi aloittaa omalla pihalla – "Jokainen nykyinen perhoshullu on aloittanut nollasta"

Testaa tietosi Kantrin suuressa perhosvisassa: keskikesän kaunokaiset ovat nyt liikkeellä – Tunnistatko värikkäät hurmurit?

Näyttelijä Kaija Pakarinen iloitsee, että rooleja riittää nykyään hyvin myös vanhemmille naisille