Vielä 1600-luvulla luultiin kärpästen tiivistyvän liasta – Selja Ahava kirjoitti kirjan naisesta, joka rakasti hyönteisiä - Kantri - Maaseudun Tulevaisuus
Kantri

Vielä 1600-luvulla luultiin kärpästen tiivistyvän liasta – Selja Ahava kirjoitti kirjan naisesta, joka rakasti hyönteisiä

Selja Ahavan uusi romaani kertoo muodonmuutoksesta. Omaan elämäänsä kirjailija halajaa edes jotain muuttumatonta. Pysyvyyttä tarjoaa suvun kesäpaikka saaressa.
Carolina Husu
Kun Uudenmaan raja avautui, Selja Ahava suuntasi suoraan kesäkotiinsa Kotkan edustalla sijaitsevaan saareen. Normaalisti hän käy säännöllisesti puolisonsa kotona Berliinissä, mutta seuraava reissu on edessä aikaisintaan syksyllä.

Aalto pärskähtää vasten pienen veneen kylkeä niin, että ohjaamossa saa pyyhkiä suolavettä aurinkolasiensa linsseiltä. Selja Ahava tarkkailee herkeämättä tuulen leikkiä merenpinnalla.

Alkuviikosta tuuli oli niin kova, ettei mantereelle ollut asiaa. Nyt tuuli on tyyntynyt juuri sen verran, että ankkurit uskaltaa nostaa ylös.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ilmajoen meijerissä puristetaan nykyisin huopaa ja majoitetaan väkeä

Täällä Korona on ollut jo kauan vitriinissä – pieni museohelmi hurmaa kävijänsä

Lähes järjetön urakka: kymmeniä vuosia tyhjillään ollut meijeri täynnä rautaromua, rikotut ikkunat ja ovet – nyt hurmaava rakennus pitää sisällään museon, kahvilan, asuntoja ja työpaikkoja

Syksy on parasta istutusaikaa – kunhan muistaa nämä seikat