Tv-meteorologi Joonas Koskela kertoo, miten sääennuste syntyy – "Yleensä jengi luulee, että käväisen viisi minuuttia päivässä töissä siinä uutisten ja urheilun välissä" - Kantri - Maaseudun Tulevaisuus
Kantri

Tv-meteorologi Joonas Koskela kertoo, miten sääennuste syntyy – "Yleensä jengi luulee, että käväisen viisi minuuttia päivässä töissä siinä uutisten ja urheilun välissä"

Meteorologille tylsintä säätä ovat helteet, jolloin koko Suomen lämpötilat mahtuvat viiden asteen haarukkaan monena päivänä.
Jarno Mela
Vanhempi väki tunnistaa Koskelan usein kadulla ja kaupassa, nuoremmat harvemmin. Katsojapalautetta Koskela saa varmemmin vaatevalinnoistaan ja tietyistä sanavalinnoista kuin ennustamastaan säästä. Yleensä palaute koskee liian pientä puvun takkia. "Sen on kuitenkin ammattistylisti valinnut ja ostanut. Luotan siihen, että he tietävät, mikä ruudussa näyttää hyvältä", Koskela kertoo.

Talvi yllättää autoilijat, käristyskupoli grillaa kansaa, vettä sataa jouluaattona ja lunta tupruttaa vappuna.

Säästä riittää Suomessa puhuttavaa, sillä tuhat kilometriä pitkässä valtiossa maan sisäiset lämpötilaerot voivat olla yli 30 astetta. Lisäksi korkea- ja matalapaineet viuhtovat ohitsemme jatkuvasti.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ilmajoen meijerissä puristetaan nykyisin huopaa ja majoitetaan väkeä

Täällä Korona on ollut jo kauan vitriinissä – pieni museohelmi hurmaa kävijänsä

Lähes järjetön urakka: kymmeniä vuosia tyhjillään ollut meijeri täynnä rautaromua, rikotut ikkunat ja ovet – nyt hurmaava rakennus pitää sisällään museon, kahvilan, asuntoja ja työpaikkoja

Syksy on parasta istutusaikaa – kunhan muistaa nämä seikat