Kantri

Ilmajoen meijerissä puristetaan nykyisin huopaa ja majoitetaan väkeä

Yli sata vuotta vanhassa Ilmajoen Osuusmeijerissä 3D-vesileikkausrobotit ovat syrjäyttäneet 5000 litran maitosäiliöt.
Johannes Tervo
KO-HO:n yrittäjät Timo Hoisko ja Matti Korpela ovat tuoneet meijerin ­tiloihin mittavan laite­arsenaalin vesileikkureineen ja tietokoneineen. Huovan muotopuristuksena tehdään akustiikkapaneeleita.

Nuoret yrittäjät, Timo Hoisko ja Matti Korpela vuokrasivat toimitilat yritykselleen Ilmajoen vanhasta meijeristä vuodenvaihteessa. Kahden seinäjokelaisen miehen KO-HO Industrial Desing Oy harjoittaa suunnittelua, muotopuristusta ja vesileikkausta. Yritys valmistaa muun muassa akustiikkalevyjä ja huonekalujen osia. Suurin osa tuotteista tehdään tilaustyönä julkisiin tiloihin.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Täällä Korona on ollut jo kauan vitriinissä – pieni museohelmi hurmaa kävijänsä

Hylätty juustomeijeri sai uuden elämän: Nyt tiloissa tehdään taidetta

Antibioottijäämä maidossa voi johtaa ikäviin seurauksiin – pahimmillaan joudutaan hävittämään kerralla 100 000–200 000 litraa maitoa

Miksi ostaa, kun voi lainata? Asikkalan kirjastoon perustetun tavaralainaamon hiteiksi nousivat kasvikuivuri ja höyrypesuri