Kantri

Uusi ura maaseudulla: Vapaa-aika on mennyttä, mutta päivääkään ei kaduta

Eveliina ja Tomi Mönkkönen muuttivat kuntataajamasta sivukylälle. Heidän tilansa ammentaa nyt asiakkaille hyvinvointia luonnosta ja eläimistä.
Pentti Vänskä
Eveliina Mönkkösen perustama yritys tarjoaa ­luonto- ja eläinavusteisia ­kuntoutuspalveluita. Poliisina työskentelevä Tomi Mönkkönen harrastaa metsästystä ja kalastusta.

"Varmaan kolme vuotta etsittiin paikkaa, jossa olisi tilaa pitää hevosia. Siitä se ajatus sitten lähti vaivihkaa laukalle", hymyilee Eveliina Mönkkönen.

Aiemmin Leppävirran kunnan keskustaajamassa asuneet Eveliina ja Tomi Mönkkönen ostivat toukokuussa 2019 maatilan Leppävirran Tuppurinmäen kylästä, 28 kilometrin päästä kuntakeskuksesta.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Pörröefekti, kohtuutalous ja maaseutuistumisen megatrendit tuovat maalle vielä asuntopulan" – Tuomas Kuhmonen toi MTK:n toimihenkilöpäiville tuulahduksen tulevaisuuden Pörsänmäeltä

Uutta maallemuuttoasiamiehen paikkaa haki 33 kiinnostunutta – "Hakijoissa on kokenutta kaartia sekä uuden aallon maallemuuttajia ja citymaalaisia"

Helsingin ja Espoon muuttotappiot historiallisia koronavuonna – nämä kunnat hyötyvät

En muuta maalle, mutta vien rahani sinne