Kantri

Pikkukylässä valetaan jättimäisiä taideteoksia herkällä otteella - Jopa kärpänen voi aiheuttaa räjähdyksen

Valaja Tomi Sinisalo perusti taidevalimon ­Säkylän ­Sydänmaalle vuonna 2015. Viiden vuoden ­aikana ­pienen kylän pienessä valimossa on valettu ­nimekkäiden taiteilijoiden suuria töitä.
Suvi Elo
Tomi Sinisalo on suurten töiden mies. Viimeistelyvaiheessa oleva, taiteilija Paula Salmelan valtava Rusakko-patsas paljastetaan Lempäälässä marraskuussa.

Kaasuliekin leimahdukset valaisevat vanhaan navettaan tehtyä työtilaa ja nuolevat ajan patinoiman kattilan pohjaa saaden kattilassa ritisevän ja sulavan juustonkuorivahan savuamaan. Kuuman vahan tuoksu levittäytyy nopeasti pajan joka nurkkaan.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Kaikki halusivat tulla ulos kotikaapeistaan" – korona sai luovuuden loistamaan ja tuloksia voi ihailla Ikaalisissa

Montaa perikuntaa odottaa karvas pettymys kuolinpesässä: "Väärentäjät saivat paljon taidetta myyntiin, nyt niitetään sitä kauraa"

Kyläkirkossa keksittiin hieno idea: Kirkosta tuli myös taidegalleria

Miksi ostaa, kun voi lainata? Asikkalan kirjastoon perustetun tavaralainaamon hiteiksi nousivat kasvikuivuri ja höyrypesuri