Kantri

Oman äidin sairastuminen sai Liisa Seppäsen kiinnostumaan muistisairauksista – "Omainen kannattelee sairastuneen muistia ja pitää tämän elämäntarinaa koossa"

Liisa Seppänen kirjoitti kirjan ­muistisairauksista. ­Aiheen pariin hänet vei aikanaan oman äidin ­sairastuminen Alzheimerin tautiin.
Sanne Katainen
Omaisen tehtävä ei ole osoitella muistisairaan unohduksia, vaan kannustaa ja olla rinnalla, sanoo Liisa Seppänen.

Jos kaikki tänä vuonna Suomessa muistisairauden saaneet haluaisivat kokoontua yhteen, heidän täytyisi varata kokoontumispaikakseen Hartwall Areena. Tilaa tarvittaisiin 14 500 hengelle, sillä niin moni suomalainen saa vuodessa muistisairausdiagnoosin.

Tietokirjailija Liisa Seppänen opiskeli muistihoitajaksi vuosina 2014–2015. Opinpolulle hänet kannusti oman äidin sairastuminen Alzheimerin tautiin.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Nuorena rakastuneet Sinikka ja Seppo Sinkko kulkevat muistisairauden vuoksi entistä tiiviimmin yhdessä – "Minulla on erityisen onnellinen olo, kun tiedän, että Seppo ei minua hylkää"

Kumpi on parempi havaintokyvylle: liian vähän vai liian paljon unta?

Kansainvälinen tutkimus paljastaa: Runsas alkoholin käyttö ja ilmansaasteet lisäävät dementian riskiä

Miksi ostaa, kun voi lainata? Asikkalan kirjastoon perustetun tavaralainaamon hiteiksi nousivat kasvikuivuri ja höyrypesuri