Kantri

Villikalaan villiintynyt "kalatalousministeri" innostuu kuoreesta ja gurmeesta

MT Plus Kantri 16.03.2019

Janne Rautio on niin hulluna villikaloihin, että jätti työpaikkansa ja ryhtyi kotimaisen kalan puolestapuhujaksi. "Olen kalatalousministeri!"

Janne Rautio pitää kuoretta vähintään silakan veroisena kalana.
Janne Rautio pitää kuoretta vähintään silakan veroisena kalana.
Kari Salonen
Kuoreen tunnusomainen piirre on kurkun tuoksu ja iso, terävähampainen alaleuka. Sillä on myös rasvaevä lohikalojen tapaan.
Kuoreen tunnusomainen piirre on kurkun tuoksu ja iso, terävähampainen alaleuka. Sillä on myös rasvaevä lohikalojen tapaan.
Suomessa kalojen sisäelimiä ei juuri ­käytetä. Raution mukaan sydän ja maksa antavat mukavasti makua ja rasvaisuutta esimerkiksi kalapihvitaikinoihin.
Suomessa kalojen sisäelimiä ei juuri ­käytetä. Raution mukaan sydän ja maksa antavat mukavasti makua ja rasvaisuutta esimerkiksi kalapihvitaikinoihin.

"Tämä on ihan silakan veroista, mutta aivan eri makuista. Pää pois, vatsa auki, pyöräytä jauhoissa, rouhaise suolaa päälle ja paista voissa oikein rapeaksi. Voi syödä vaikka ruotoineen", Janne Rautio esittelee roosaan vivahtavaa silakan kokoista kalaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT