Kantri

Kemijärveläiset vaahtokarkit saavat makunsa luonnosta ja maistuvat nyt maailmalla

Miksei vaahtokarkkeja voisi tehdä itse, kemijärveläinen Sanna Jämsä mietti joku vuosi sitten. Nyt hänen marjaisia vaahtokarkkejaan on maisteltu niin Milanossa kuin New Yorkissa.
Sanne Katainen
Sanna Jämsän vaahtokarkeissa maistuvat muun muassa hillat (vasemmalla) ja mustikat (oikealla).

Vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja, niitä Sanna Jämsän tytär halusi viisivuotissynttäreilleen. Kemijärveläinen Jämsä oli tottunut miettimään, miten asioita voi tehdä itse. Hän myös rakasti kokkailua ja kokeilua.

"Tuli ajatushärö, että enpä ostakaan, vaan teen itse", Jämsä nauraa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ennen vanhaan ihmiset eivät ymmärtäneet näitä puuttomia kivikenttiä – tiedätkö sinä, mitä ne ovat ja kuinka ne syntyivät?

Yrttinainen tietää, miten mieheen saa vauhtia: "Siitepölykuurille vaan!"

Tiesitkö: Punalehtisyys lisää kasvien vastustuskykyä