Kantri

Kynnet multaan nyt: Näin varmistat muhkeat valkosipulit ensi kesäksi

Valkosipuli eli kynsilaukka on vanhanajan voimakasvi, jonka ­kasvatus ­onnistuu helposti joko sivusipuleista tai kukintojen itusilmuista. ­Kookkaimmat ja aromikkaimmat valkosipulit kätketään multaan jo syksyllä.
Säde Aarlahti
’Aleksandra’ on satovarma lajike, jonka maku on vahva, mutta ei tulinen. Sen sukujuuret ovat Pietarin seudulla.

Vaikka kasvimaan elämä pääosin hiljeneekin syksyn ja sadonkorjuun myötä, voi osan uudesta sadosta laittaa kasvuun jo ennen talven tuloa. Yksi parhaimmista syyskylvön lajeista on talvivalkosipuli. Kylmä talvi ja pitkä kasvukausi saavat nämä omaperäiset sipulit tuottamaan poikkeuksellisen suuria ja vahvoja tytärsipuleita eli kynsiä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Arkiympäristöstä voi löytyä yllättäviä helmiä - Maisemakävelyllä aukeaa uusi maailma

Lätkäjengi Sikakööri liikuttaa kymmeniä innostuneita pelaajia: "Ensimmäisenä syksynä tuntui aika toivottomalta saada jäälle tarpeeksi pelaajia"

Rakastetut Maustetytöt ponnistivat Vaalan sivukyliltä musiikkipiirien tietoisuuteen: "Jotkut pyytävät, että voisimmeko tehdä iloisempaa musiikkia"