Kantri

Pariskunta halusi pelastaa vanhan perinnekasvin tuholta – nyt suomalainen Finola johtaa superruokana tunnetun öljyhampun maailmanvalloitusta

Suomalainen Finola on Kanadan ja Euroopan johtava öljyhamppulajike. Matka maineeseen osoittautui kuitenkin pitkäksi. Hankasalmen ja hampun ympärillä pyöri vuonna 1995 mediasirkus, mutta se ei lannistanut perinnekasvin mahdollisuuksiin uskovaa Anita Hemmilää.
Sanne Katainen
Finola-kasvusto kurottaa parin metrin korkeuteen. Hampputuotteet ovat vakiintuneet osaksi päivittäistavarakauppojen tarjontaa.

Mississippin yliopisto, vuosi 1983. Nuori Anita Hemmilä kuuntelee luentoa Amerikan orjista tarkkaavaisesti, eikä huomaa häneen kohdistuvaa katsetta.

Meikittömät kasvot, valtoimenaan lainehtiva tukka, siniharmaat silmät: Nuori teksasilaispoika ei tahdo saada silmiään irti suomalaistytöstä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marraskuun Kantri jaetaan perjantain MT:n välissä

Lehmistä terapeutteja, tilakeskukseen japanilainen yhteisö - Maaseudun tulevaisuus voi olla hämmästyttävämpi kuin luuletkaan

Eikö piikkikruunu kuki? Katso vinkit huonekasvien sielunelämään