Kantri

NHL:n huippumaalivahdeille Rautalampi on erityinen paikka – siellä tehdään käsin varusteita, jotka toimivat tiukimmissakin paikoissa

Topi Auvisen into tehdä maalivahdin varusteita lähti omasta kiekkoharrastuksesta. 15-vuotias kiekkojuniori päätti tehdä omat varusteensa käsityöopettajaäidin avulla. Nyt Auvisen tekemiä varusteita käyttävät maailman huiput.
Petri Jauhiainen
Entisenä maalivahtina Topi Auvinen tietää, mitä maalivahti haluaa varusteiltaan. Nyt hän pyörittää Varusteverstas-yritystä yhdessä puolisonsa Noora Auvisen kanssa.

Tiesitkö, mikä yhdistää NHL:n huippumaalivahteja Sergei Bobrovskia ja Mikko Koskista? He kumpikin käyttävät Rautalammilla tehtyä Topi Auvisen kehittämää kaulasuojaa.

Toimivat varusteet ovat tärkeä osa maalivahtipeliä. Jos esimerkiksi räpylä ei istu käteen, kiekko ei tartu siihen kunnolla, ja se on iso juttu maalivahdille.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää