Kantri

Insinööri-isä osti konkurssileipomon ja teki poikineen Viipurilaisesta lähileivän menestystarinan

Ylä-Hemmilän veljekset ovat leiponeet itselleen elinkeinon leivästä, jonka juuret ovat hämäläisessä pellossa.
Kari Salonen
Tuomas Ylä-Hemmilä johtaa leipomoa ja veli Teppo tuotekehitystä. Kumpikin on kouluttautunut Jyväskylän tiimiakatemiassa.

Kaikki alkoi sämpylöistä. Insinööri-isä Veikko Ylä-Hemmilä leikkasi Konstan sämpylöitä juhannuspöydässä vuonna 1996 Asikkalan Viitailassa ja totesi pojilleen, että tähän loppuu Konstan taru. Sämpylät olivat peräisin Viipurilaisesta Kotileipomosta, joka oli menossa konkurssiin.

"Iskä, osta sä se leipomo", ehdotti tuolloin 9-vuotias Tuomas.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää