Kantri

Toukokuun Kantri ilmestyi!

Kantri 17.05.2017

Toukokuussa kajautetaan viikinkien taisteluhuuto, louhitaan Taivassalon punaista, lauletaan suon sylissä ja tehdään Riskiretki veneellä halki Suomen.


Finnhird on puuppolalainen elämäntapaviikinkien ryhmä. Heidän näytöksissään taviskin saa kokeilla, miltä tuntuu olla ratsastava viikinkisoturi.

Suomalainen kivi on kestävä ja laadukas tuote. Kiviteollisuus toivookin, että kiveä ei enää rahdattaisi Kiinasta tänne, vaan valinta kallistuisi kotimaiseen vaihtoehtoon.

Suo on maisema suomalaisen sielussa. Soita ei ole enää ylen määrin raivattavaksi saakka, vaan aina hävitetään ainutlaatuinen ekosysteemi. Näyttelijä-ohjaaja Kati Outinen ja tanssija-koreografi Annatuuli Saine ovat tekemässä Suolaulu-projektia, jossa annetaan suolle arvoisensa osa.

Riskiretki on kahden miehen, Lars Candolinin ja Christian Rönnbackan omintakeinen ja voimia vaativa koitos veneillä halki Suomen. Retki alkoi vuonna 2010 ja päättyy tänä vuonna heinäkuussa.

Lisäksi tehdään voileipäkakkuja, viljellään salaatteja ja kuullaan, mitä Tommy Hellstenillä on sanottavana kiitollisuudesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit