Traficom linjasi: Etanolikäyttöiset pakettiautot ja kevyet kuorma-autot vapautetaan ajoneuvoveron käyttövoimaverosta - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Koneet & autot

Traficom linjasi: Etanolikäyttöiset pakettiautot ja kevyet kuorma-autot vapautetaan ajoneuvoveron käyttövoimaverosta

Aiemmin maksuunpannut käyttövoimaverot oikaistaan automaattisesti ja ilman erillistä pyyntöä.
Kari Salonen
Liikennekäytössä on tällä hetkellä vain muutamia etanolikäyttöisiä pakettiautoja ja kevyitä kuorma-autoja.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt vapauttaa etanolikäyttöiset pakettiautot (N1) ja kevyt kuorma-autot (N2) käyttövoimaverosta 24. helmikuuta 2020 lähtien. Traficom uskoo, että käyttövoimaverovapautus lisää kiinnostusta etanolikäyttöisiä ajoneuvoja kohtaan.

”Jotta liikenteen päästöt vähenisivät, haluamme edistää bioperäisten polttoaineiden käyttöä liikenteessä. Tästä syystä vapautamme etanolikäyttöiset pakettiautot ja kevyet kuorma-autot ajoneuvoveron käyttövoimaverosta. Myös aiemmin maksuunpannut käyttövoimaverot oikaistaan automaattisesti ja ilman erillistä pyyntöä”, Traficomin valvonnalliset verot -tiimin tiiminvetäjä Matti Kurth sanoo tiedotteessa.

Liikennekäytössä on tällä hetkellä vain muutamia etanolikäyttöisiä pakettiautoja ja kevyitä kuorma-autoja.

”Käyttövoimaveron poistuminen todennäköisesti lisää kiinnostusta etanolikäyttöisiä pakettiautoja ja kevyitä kuorma-autoja kohtaan. Käyttövoimaveron poisto tarkoittaa näiden ajoneuvojen osalta keskimäärin 80 euron vuotuista säästöä verrattuna dieselkäyttöisiin vastaaviin ajoneuvoihin”, Kurth kertoo.

Lue lisää

Veneiden ensirekisteröinnit ampaisivat huimaan nousuun – erityisesti vesiskoottereiden määrän kasvu ollut huomattavaa

Traficom lopetti mobiiliajokortti-sovelluksen kehityksen toistaiseksi – yhtenä syynä koronavirus

Markkinakatsaus: Sokerin hinta on noussut maailmalla

Ennen yleistymistään pitkät HCT-rekat aiheuttivat runsaasti huolta liikenneturvallisuudesta – Traficomin asiantuntijan mukaan turvallisuus ei kuitenkaan ole heikentynyt