Koronapaniikki ei ole iskenyt kaikkialle: Mopoautojen myynti lähes kymmenkertaistunut alkuvuonna viime vuoteen verrattuna - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Koneet & autot

Koronapaniikki ei ole iskenyt kaikkialle: Mopoautojen myynti lähes kymmenkertaistunut alkuvuonna viime vuoteen verrattuna

Mopojen ja mopoautojen myyntiluvut näyttävät erityisen valoisilta, kun niitä vertaa monen muun alan myyntiin.
Mikko Makkonen
Mopoautojen huima myynnin lähes kymmenkertaistuminen kertoo Mikko Summan mukaan muun muassa siitä, että nuorisolla on nyt aikaa ajeluun.

Alkuvuoden aikana mopoautojen myynti on jopa lähes kymmenkertaistunut vuodentakaiseen verrattuna. Teknisen Kaupan Liitto nostaa esille sen, että myös mopojen myynti on ollut 20 prosentin kasvussa.

Mopojen ja mopoautojen myyntiluvut näyttävät erityisen valoisilta, kun niitä vertaa monen muun alan myyntiin. Koronakriisin vaikutuksista on kärsitty esimerkiksi autoalalla, jossa uusien autotilausten määrä on suorastaan romahtanut.

Teknisen Kaupan liitto huomauttaa, että moottoripyörä- ja mopokauppa poikkeaa yleisestä laskevasta trendistä, koska moottoripyörällä ja mopolla voi ajaa ilman tartuntariskiä.

"Aurinkoiset kevätkelit ovat myös olleet omiaan siivittämään kaksipyöräisten myyntiä. Ihmiset haluavat ulos muutoin rajoitetun elinpiirinsä oloista. Ihmiset taistelevat nyt myös henkistä lamaa vastaan tehdessään hankintojaan ja toimintaansa niille sektoreille, jotka ovat tässä tilanteessa heidän kukkaronsa ja toimintamahdollisuuksiensa rajoissa", Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa kommentoi tiedotteessa.

Tammi–huhtikuun jaksolla mopojen myynnin kumulatiivinen kasvu 20 prosentilla ja mopoautojen huima myynnin lähes kymmenkertaistuminen kertoo Summan mukaan muun muassa siitä, että nuorisolla on nyt aikaa ajeluun.

"Perinteisesti vanhemmat ovat ostaneet mopoja ja mopoautoja lapsilleen, jotta lapset pääsevät itsenäisesti harrastuksiin ja kouluun. Tilanne on koronarajoitusten vuoksi nyt erilainen, mutta matkustusta julkisilla kulkuneuvoilla haluttaneen silti nyt vältellä. Mopoautomyynnin alkuvuoden harppaus johtuu kuitenkin eniten kevytautohankkeen hautaamisesta: hanke pysäytti mopoautomyynnin täysin, mutta nyt mopoautojen myynti palautuu normaalitilanteeseen", hän lisää.

Lue lisää:

Korona kurittaa autokauppaa – Autoala: Rekisteröinnit putoavat puoleen

Korona hyydytti uusien autojen kaupan, tilaukset putosivat lähes 80 prosenttia

Korona-ajan valopilkku: Moottoripyörien myynti kasvoi alkuvuonna viime vuoteen verrattuna 28 prosenttia

Lue lisää

Korona-ajan valopilkku: Moottoripyörien myynti kasvoi alkuvuonna viime vuoteen verrattuna 28 prosenttia

Mopojen myynti on huimassa kasvussa: +82 prosenttia viime vuoteen verrattuna

Työkoneala sitoutuu päästövähennyksiin – aluksi sähköistetään tiettyjä konetyyppejä

Uusi tieliikennelaki tuo muutoksia myös renkaanvaihtorutiineihin – näin ne muuttuvat