Ajotutkintojen laatu vaihtelee ja jonotusajat turhan pitkiä – pahimmillaan ajokokeeseen pääsyä joutuu odottamaan kuukauden - Koneet & autot - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Koneet & autot

Ajotutkintojen laatu vaihtelee ja jonotusajat turhan pitkiä – pahimmillaan ajokokeeseen pääsyä joutuu odottamaan kuukauden

Suomen autokoululiitto on huolissaan ajokokeiden epäkohdista.
Jaana Kankaanpää
Suomen autokoululiitto on huolissaan ajokokeiden epäkohdista.

Ajokokeiden vaatimustaso vaihtelee eri alueilla huomattavasti. Tämä aiheuttaa tilanteen jossa ajokortin voi saada myös kuljettaja jonka ajotaidot eivät ole riittävät, Suomen autokoululiitto ry. toteaa tiedotteessaan.

Asetelma on eri ajokokeiden suorittajille epäoikeudenmukainen ja asettaa se myös muut tielläliikkujat vaaraan. Liiton mukaan heikkolaatuiset ajokokeet mahdollistavat myös vastuuttomien kuljettajien kortinsaannin, samalla kun huolellisen kuljettajan suoritus saatetaan hylätä epäoleellisen yksityiskohdan vuoksi.

Autokoululiitto ilmaisee myös huolensa ajokokeiden pitkistä jonotusajoista. Tuoreen tilaston mukaan jonotusajat venyvät etelän suurissa kaupungeissa jo 20 – 30 päivään. Liiton mukaan koeaikoja tulisi lisätä niin, ettei odotusaika veny viikkoa pidemmäksi.

Tiedotteessa vaaditaan ajokokeiden kehittämistä siten että ne mittaavat kuljettajan todellista ajotaitoa. Kokeiden tulee olla myös samantasoinen suorituspaikasta riippumatta.

Lue lisää

Kaasu pohjaan

Joka viides torkahtanut rattiin

Ohjeet

Tusina uutta ponioria jalostukseen