Koneet & autot

Video: Avolavapakettiautot Koneviestin vertailussa – näin Mitsubishi L200 - ja Nissan Navara -pick-upit kulkivat maastossa ja tien päällä

Koneviesti otti parivertailuun Mitsubishi L 200 - ja Nissan Navara -avolavat. Vertailussa tuli autoista esille sekä yhtäläisyyksiä että eroja. Vertailukaksikon luonne paljastuu videolla, kun niitä testattiin tien päällä sekä maasto-olosuhteissa.
Mikael Torvinen
Koneviestin parivertailuun valikoituivat Mitsubishi L200 ja Nissan Navara, koska molemmilla on pitkä avolavahistoria sekä vakiintunut asiakaskunta Suomessa.

Avolavapakettiautojen juuret ovat ammattikäytössä ja pick-upit on mielletty vahvasti työkaluiksi. Suomessa avolavat ovatkin yleensä metsäkoneyrittäjien, maarakentajien, maanviljelijöiden ja kiinteistöhuoltoyritysten suosiossa. Niiden markkinaosuus pakettiautojen kokonaismyynnistä on noin 10 prosentin luokkaa.

Koneviestin parivertailuun valikoitui viime vuoden aikana uudistunut Mitsubishi L200 sekä viime vuonna päivittynyt Nissan Navara. Molemmilla japanilaisilla automerkeillä on pitkä avolavahistoria sekä vakiintunut asiakaskunta Suomessa.

Mitsubishi L200 on valmistajan toiseksi myydyin malli. Vuonna 2019 tehdyssä uudistuksessa auto sai täysin uuden ulkoisen ilmeen led-valaistuksineen. Myös sisätilojen ilme uusittiin ja vannekoko kasvoi. Teknisiä uudistuksia tuli muun muassa moottoriin, automaattivaihteistoon, off-road-ajotiloihin, jarruihin sekä kantavuuteen.

Myös Nissan Navaraa päivitettiin vuonna 2019. Neljännen mallisukupolven auto sai tällöin muun muassa tehokkaammat jarrut ja levyt takaosaan, kantavuutta nostetiin, turvavarustelua ja ohjaamoa uudistettiin sekä moottorin päästöjä ja kulutusta laskettiin.

Lue Koneviestin nettisivuilta KV Plus Tilaajille -artikkelista parivertailun tulokset sekä se, millaisiin tehtäviin kumpikin auto testien perusteella soveltuu. Videolta näet, millaisissa testiolosuhteissa pick-upeja vertailtiin.

Lue lisää

Kallis länsimetro lisäsi yksityisautoilua Espoossa – maaseudun joukkoliikenteeseen on nyt tulossa 200 miljoonaa euroa, vaan miten se käytetään järkevästi?

Koneviesti: Suomalaisen osaamisen tuloksena syntyi maailman ensimmäinen itsenäisesti toimiva kadunlakaisija

Palava kaasuauto voi muuttua liekinheittimeksi, eikä leimahtanut sähköauto sammu kuin upottamalla veteen

Koneviesti: Miten työkoneiden kauppa käy poikkeustilanteessa? "Maatalousväki on nopeasti tottunut asioimaan etänä"