Koneet & autot

Auramies Anssi Niemellä oli keskiyöllä 17 tuntia töitä takana ja muutama tunti edessä – lumitöitä painetaan nyt liki vuorokauden ympäri

Suurempia vahinkoja ei ole sattunut kohdalle.
Petteri Kivimäki
Lumenauraajat tekevät pitkää päivää lumisateen jälkeen, Anssi Niemi tiistaina yöllä töitä kolmeen saakka Jyväskylässä ja Korpilahdella.

Koneyrittäjä Anssi Niemi Korpilahdelta ajoi traktorilla lumiauraa maanantain ja tiistain välisenä yönä kolmeen saakka Jyväskylässä aloitettuaan maanantaiaamuna seitsemältä. "Täällä ei lunta enää tule, joten nyt vähän helpottaa", Niemi kertoo tiistaiaamuna.

Hän jatkaa kuitenkin töitä tänään tiistaina pitkään, arviolta puolelle öin eli 15 tunnin ajan.

Keski-Suomeen satoi lunta reippaasti jo maanantaiaamuna ja tiistain sademäärä jää pariin senttiin. Etelämpänä tiistaina pyryttää sakeasti, päivän aikana odotetaan lunta yli 30 senttiä.

Maanrakennus Anssi Niemi Oy:llä on sopimus teiden kunnossapidosta Jyväskylän kaupungin kanssa Keljonkankaan kaupunginosassa sekä aliurakointisopimus Destian ja YIT:n kanssa Jämsän, Korpilahden ja Jyväskylän seudulla alemman asteen eli kolmosluokan teistä.

Yhtiöllä on neljä traktoria ja Niemen ja hänen isänsä lisäksi kaksi työntekijää.

Talven aikana aurauslähtöjä kertyy 15–25 välillä.

"Tänä talvena joulukuu oli rauhallinen ja työt jäävät viimevuotista vähempään", Niemi arvioi. "Tänä talvena lähtöjä on ollut alle kymmenen."

Lue lisää

Talvi muistutti taas olemassaolostaan

Kaarinan koululaiset pyörittivät lumesta suurlumipalloja – auratraktori ollut liikkeessä aamukolmesta

Maanteillä kymmenittäin turmia lumipyryssä – Seinäjoella kuolema nokkakolarissa, Porissa ja Vantaalla suistui linja-autoja tieltä

Kuntaliitto: Epäonnistuneesta teiden talvikunnossapidosta johtuvia sanktiota ei saa vyöryttää aliurakoitsijoille