Koneet & autot

Traktori humahti jäihin Nurmeksessa – veden varaan joutunut kuljettaja pääsi itse pois avannosta

Koekairauksissa jään paksuus oli 30 senttiä, mutta näkymätön uveavanto yllätti kokeneen kuljettajan.
Jarkko Sirkiä
Pelastuslaitos kehottaa jäällä liikkujia välttämään uveavantoaluetta Nurmeksessa. Se on merkitty aurauskepeillä ja keltaisella nauhalla. Kuvituskuva.

Traktori vajosi jäihin Valtimon Kylänlahdella Nurmeksessa lauantaina, tiedottaa Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos.

Kuljettaja oli osunut yllättäen näkymättömään uveavantoon, ja traktori vajosi pohjaan. Paikassa on noin 6–10 metriä vettä.

Uimasilleen joutunut traktorin kuljettaja nousi itse avannosta ja käveli tulojälkiä pitkin maihin.

Kuljettajan mukaan koekairauksissa jään paksuus oli ollut 30 senttiä. Siitä huolimatta uveavanto pääsi yllättämään kokeneen jäällä liikkujan.

Uveavanto syntyy itsestään voimakkaan vesivirran myötä. Pelastuslaitos merkitsi Mäkelän ja Lonttolan välissä sijaitsevan uveavantoalueen aurauskepeillä ja keltaisella nauhalla.

Jäällä liikkuja kehotetaan välttämään aluetta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos pyytää paikallisia tarkkailemaan aluetta ja ilmoittamaan mahdollisesti myöhemmin keväällä esille tulevista öljyhavainnoista.

Juttua muokattu 26.1.2021 klo 9:55. Muutettu tapahtumapäivä launtaiksi aiemmin virheellisesti kerrotun sunnuntain sijaan.

Lue lisää

Video: Näin ME-jääkaruselli pyörii – Janne Käpylehdon hurjat suunnitelmat Lappajärvelle: ”Ensi vuonna tehdään kilometrin karuselli, jossa saunakylä, ravintoloita ja valoteoksia”

Koneviesti: Onko traktorissasi päävirtakatkaisija? – Se kannattaa asentaa, sillä katkaisija parantaa traktorin paloturvallisuutta

Traktoreiden edustusruletti rauhoittuu – Witraktor on saanut John Deere -myyntiverkostonsa kuntoon

Vuoden 2021 traktori valitaan kello 16 – jännitä kilpailua Koneviestin ja Maaseudun Tulevaisuuden kanssa