Koneet & autot

Tukes varoittaa: Tokmannin myymässä farmitunkissa puristumisvaara – tuotteen voi palauttaa ostopaikkaan, myynti on jo keskeytetty

Tukes on määrännyt Tokmannin keräämään jo myymänsä tuotteet takaisin markkinoilta.
Tukes
Kuva tuotteen tiedoista.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa Tokmannin myymän Torin Big Red Jacks -farmitunkin olevan käyttäjälleen vaarallinen. Sen rakenteessa, merkinnöissä ja käyttöohjeissa on puutteita, joiden vuoksi laite ei sovellu tarkoitukseensa ja sen käyttö voi aiheuttaa loukkaantumisen tai omaisuuden rikkoontumisen vaaran.

Tukes on määrännyt tuotetta koskien palautusmenettelyn, joka velvoittaa toiminnanharjoittajaa lopettamaan tuotteen myynnin ja ryhtymään toimenpiteisiin, joilla tuotteet saadaan kerättyä pois sekä jakelijoilta että kuluttajilta.

Tukesin mukaan Tokmanni on jo keskeyttänyt tuotteen sen vaatimuksen mukaisesti.

Jokaisella tuotteen jo ostaneella on Tukesin mukaan oikeus palauttaa tuote kuluttajansuojalain perusteella ostopaikkaan. Tuotteen myyjällä on tällöin oikeus joko korjata tuote vastaamaan lain vaatimuksia tai ellei näin voi toimia, antaa tilalle korvaava tuote. Viime kädessä kaupan saa purkaa.

Vaaralliseksi todetun farmitunkin tuotenumero on 6438114423646 ja eränumero 05/2020.

Lue lisää

Uudenvuoden juhlijat sähläsivät eläinten karkotukseen takoitetuilla paukuilla – seurauksena silmävamma ja useita vikailmoituksia

K-ryhmä vetää jälleen kananmunia myynnistä salmonellariskin vuoksi

Tiesitkö? Halpa laturi voi jopa sytyttää tulipalon – "EU:n ulkopuolelta ostettujen tuotteiden ongelmatapauksissa vastuu jää tilaajalle"

Lemmikinomistaja, vältä jyrsijämyrkkyjä! Useat kissat saaneet myrkytyksen hiiriä syötyään