Koneet & autot

Toyotalla on vahvin autobrändi Suomessa

Harmaat Corollat ovat etenkin itä- ja pohjoissuomalaisten perheiden suosiossa.
Jarmo Palokallio
Suomalaiset kehuvat Toyotan laatua, yleismielikuvaa ja auton antamaa vastinetta rahalle.

Toyota on Suomen arvostetuin automerkki. Tämä ilmenee YouGovin vuosittaisesta selvityksestä.

Selvityksessä suomalaiset arvioivat automerkkejä kuudelta kantilta. Toyota nousi ykköseksi, kun vastaajat arvioivat auton laatua, yleismieli­kuvaa, auton antamaa vastinetta rahalle, auton mainetta ja auton omistajien tyytyväisyyttä ja suositteluhalukkuutta.

Toiseksi arvostetuimmaksi automerkiksi ja Toyotan kovaksi haastajaksi nousi Volvo. Kärkimerkkien ero ei ollut järin suuri, joten Volvolla on jatkossa mahdollisuus myös ykkössijaan.

Kolmannen sijan nappasi Mercedes-Benz. Mercedes-Benzin lisäksi myös muiden saksalaismerkkien brändit olivat Suomessa vahvoja. Volkswagen oli neljäs, Audi viides ja BMW kuudes.

Japanilaismerkeistä Toy­otan lisäksi kymmenen parhaan joukkoon mahtuivat Honda ja Nissan. Ne sijoittuvat sijoille yhdeksän ja kymmenen.

Seitsemäs oli škoda ja kahdeksas Ford.

Toyotan asema on Suomessa hyvin vahva, mutta se menestyy hyvin muuallakin. Se on ykkösenä myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Norjassa ja Australiassa.

Toyotan omistajissa Pohjois- tai Itä-Suomessa asuvat ovat yliedustettuina koko väestöön verrattuna. Toyotan omistajien kotitalouden bruttotulot ovat myös keskimääräistä korkeammat ja heistä keskimääräistä useampi on naimisissa.

YouGov BrandIndex haastattelee joka päivä sataa koko väestöä edustavaa henkilöä, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan. Autobrändejä selvityksessä on mukana 31.

Lue lisää

"Eivät ole tehokkaimpia autoja, mutta luotettavimpia kylläkin", maaseudulla luotetaan edelleen Toyotaan

Mercedes X tarjoa luksusta avolavoihin

Mercedeksen uusi Sprinter jyrää 1700 vaihtoehtoisella versiolla

Suomi-Mersun tarina jatkuu puhetta ymmärtävällä uutuudella