Koneet & autot

Toyota piti pintansa maaliskuussa, mutta Volkswagen kiilasi Skodan ohitse

Uusien pakettiautojen määrä kipusi jo viime vuoden ohitse.
Jarmo Palokallio
Peugeot kuuluu alkuvuoden voittajiin. Merkin myynti on kasvanut yli 50 prosenttia.

Henkilöautojen rekisteröinnit kääntyivät maaliskuussa pitkään kaivattuun kasvuun. Toyota piti kärkipaikkansa, mutta kakkossijalle nousi Skodan ohittanut Volkswagen.

”Koronatilanne leikkaa vielä ensirekisteröintejä, mutta näkymät ovat jo selvästi viime vuotta paremmat. Maaliskuun rekisteröinnit jäivät enää noin 2 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvosta”, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Myös käytettyjen autojen kauppa kävi vilkkaana.

Pakettiautojen rekisteröintien määrä kipusi jo viime vuotta korkeammalle. Maaliskuussa pakettiautokauppa vilkastui vajaan viidenneksen.

Uusien autojen myynnin ykkössija irtosi Toyotalle noin 15 prosentin markkinaosuudella. Kymppikärjessä tämän vuoden kovin nousija on Audi. Myös Toyota, Mercedes-Benz ja Ford ovat kasvattaneet myyntiään.

Haastajista Peugeot, Seat ja Dacia ovat kohennelleen asemiaan vauhdilla.

Automalleista maaliskuun ylivoimaiset suosikit olivat Skoda Octavia sekä Toyota Yaris ja Corolla. Maaliskuun kovin nousija oli Volkswagen Tiguan. Myös Toyota Yaris ja RAV4 sekä Volvo XC40 parantelivat selvästi asemiaan.

Maaliskuun autokauppaa leimasi ladattavien autojen suosion kasvu. Noin 29 prosenttia uusista henkilöautoista oli ladattavia. Suurin osa niistä oli ladattavia hybridejä, täyssähköautojen osuus jäi alle 8 prosenttiin.

Ladattavien autojen osuus on kasvanut erityisesti leasingautoissa.

Lähes 60 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli bensiiniautoja tai bensiinihybridejä, joissa ei ole ulkoista latausmahdollisuutta. Dieselautojen ja dieselkäyttöisten kevythybridien osuus oli 10,9 prosenttia ja kaasuautojen 1,0 prosenttia.

Lue lisää

Täyssähköautojen markkinaosuus EU:ssa ylsi 7,5 prosenttiin

Äänestä: Bensiiniauto, ladattava vai kenties kaasulla kulkeva peli? Selvityksen mukaan kanta on selvä suurimmalla osalla suomalaisista

Dieselgate laajenee entisestään: Peugeotia uhkaa syyte päästöhuijauksesta Ranskassa

Škoda Enyaqin lataus riittää parhaimmillaan 520 kilometriä