Koneet & autot

Luksusautojen ja hintavampien ruokien himo yltyi korona-aikana – Keskon autokauppa vetää taas

"Bentleystä ei kansanautoa ole tulossa, mutta myynti on linjassa odotusten kanssa", kertoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.
Maija Partanen
Kesko maahantuo Bentley-luksusautoja.

Korona-aikana suomalaisten innostus käyttää rahaa asumiseen ja vapaa-aikaan ulottuu myös autoihin. Porschen maahantuonnista vastaavan Keskon mukaan luksusauton myynti on kasvanut vahvasti.

"Bentleystä ei kansanautoa ole tulossa, mutta myynti on linjassa odotusten kanssa", Keskon pääjohtaja Mikko Helander mainitsee arvoautomerkin, jota Kesko alkoi maahantuoda vuoden 2019 alussa.

Kuluttajien luksuksen himo ulottuu myös ruokaan, joten K-kaupat ovat lisänneet korkealuokkaisten premium-tuotteiden valikoimia.

Keskon autokaupan myynti on palautunut alkuvuonna koronapandemiaa edeltäneelle tasolle sekä uusien että käytettyjen autojen osalta. Konsernin autokaupan liikevoitto parani tammi-maaliskuussa 5,1 miljoonalla edellisvuoden alusta.

Helanderin mukaan autoilun murros tarjoaa kasvumahdollisuuksia. Suomessa autokantaa on uudistettava, ja ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja ovat sähköautot, hybridit sekä vähäpäästöiset polttomoottoriautot. Keskolle autoja toimittava Volkswagen satsaa edellä mainittuihin.

Lue myös:

Kesko paukautti alkuvuodesta historiansa parhaan tuloksen – myynti kasvoi kaikilla toimialoilla, erityisesti ruuan verkkokaupassa

Lue lisää

Keskon Porsche-kauppa sujuu – Suomen rekisteriin jo 281 autoa

Uusien autojen kauppa sukelsi, K Auto starttaa luksusauto Bentleyn myynnin suunnitellusti syksyllä

Talousennusteet osoittavat alaspäin – ei vielä näy taksitolpalla ja ostoskorissa

Lähikauppaostos piti Keskon päivittäistavarakaupan kasvussa helmikuussa