Koneet & autot

Citroën C4 erottuu edelleen joukosta edukseen

Ranskalaismerkin myynti on tänä vuonna kasvanut viidenneksen.
Jarmo Palokallio
Keulan ilme erottaa uuden C4:n edeltäjistään.

Citroën on kasvattanut kevään aikana myyntiään viidenneksellä viime vuodesta. Merkin kiinnostaviin uutuuksiin kuuluu uusi C4, joka on ehtinyt jo kolmanteen sukupolveen.

Citroënin ykköstykki on luokkaa pienempi C3. Se myi huhtikuussa paremmin kuin esimerkiksi Nissan Qashqai. Uusi C4 ei vielä myydyimpien listalla koreile, mutta autolla on potentiaalia menestykseen.

C4:n kolmas sukupolvi erottuu edukseen näyttävällä muotoilulla. Auto on onnistunut yhdistelmä katumaasturia, mutta sen kattolinjassa on ripaus sulavaa coupea.

Suunnittelijat ovat lainailleet autoon hauskoja yksityiskohtia aiemmista. Sellaisia ovat esimerkiksi kylkiä suojaavat ilmapuskurit ja kaksiosainen takalasi.

Sisällä matkustajia odottavat poikkeuksellisen mukavat istuimet. Istuinkaukaloon pääsy edellyttää jykevän kynnyksen ylitystä.

Hallintalaitteet ovat tutun oloisia. Keskikonsolin kosketusnäyttö on kasvanut leveyttä, mikä helpottaa sen käyttöä. Tärkeimmille toiminnoille, kuten ilmastoinnille, löytyy myös perinteiset ohjainkytkimet, mistä plussaa.

Voimalinjoja löytyy jokaiseen tarpeeseen. Tarjolla on myös täyssähköinen versio. MT:n koeajoon valikoitui perinteinen versio 1,2 litran kolmipyttyisellä bensaturbolla.

Auton tehot riittävät hyvin ripeäänkin etenemiseen ja automaattivaihteisto toimii jouhevasti. Sammutusautomatiikka empii välillä hetken liikkeelle lähdöissä.

Ajettavuus on kunnossa. Alustan säädöt ovat mukavuuspainotteiset, mutta jäykkyys riittää moottoritieajoonkin.

Matkapainotteissa ajossa auton kulutus oli 6,4 litraa sadalla kilometrillä. Sen virallinen WLTP-syklin mukainen kulutus on 5,8 litraa 100 kiloemetrillä.

Vetokykyä autolla on 1200 kiloa ja takuu on kolme vuotta tai 100 000 kilometriä.

C4:n lähtöhinta on painettu alle 20 000 euron. Koeajetun C4 Shine PureTech 130 automaattin hinta tehdaslisävarusteineen oli 29 600 euroa. Täyssähköversion lähtöhinta on 35 400 euroa.

Lue lisää

Rallin MM sarja käyntiin Monte-Carlossa: "Haastetta on varmasti tarpeeksi"

Euroopan paras auto-ostos on valittu

LIIKENTEESTÄ LYHYESTI

Citroën Cactus suojaa kylkensä ilmatyynyillä