Koneet & autot

Nuorten kuskien öisille viikonloppuajeluille pohditaan kieltoa – harkinnassa myös uuden kuljettajan merkkaaminen

Nuorten kuljettajien liikenneturvallisuutta koskevat ehdotukset ovat lähteneet lausuntokierrokselle.
Pekka Säilä
Liikenneministeriö pohtii nuorten kuljettajien turvallisuuden parantamista.

Nuorten kuljettajien liikenneturvallisuutta koskevat ehdotukset ovat lähteneet lausuntokierrokselle. Yhtenä vaihtoehtona on nuorten kuskien ajamisen rajoittaminen esimerkiksi viikonloppuisin.

Käsitellyistä vaihtoehdoista ministeriö pitää kannatettavimpana alle 18-vuotiaiden yöaikaisen ajamisen rajoittamista. Rajoitus voisi koskea viikonloppuja, jotta rajoituksen kielteiset vaikutukset työntekoon ja harrastuksiin jäisivät vähäisemmiksi.

"On tärkeää, että nuorten liikkuminen mahdollistetaan liikenneturvallisuus huomioiden myös jatkossa, jotta nuoret pääsevät kouluun, harrastuksiin ja töihin kaikkialla Suomessa", liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (vihr.) toteaa.

Yksi vaihtoehto olisi ottaa käyttöön uuden kuljettajan merkki. Sen käyttö voisi koskea samaa kuljettajaryhmää eli alle 18-vuotiaita henkilöauton kuljettajia, ja helpottaa edellä kuvatun rajoituksen noudattamisen valvontaa.

Ministeriö näkee toteuttamiskelpoisena ja kannatettavana myös kuljettajaopetuksen kehittämisen tietyiltä osin. Ministeriö pitää kannattavana ajokieltokoulutuksen laajentamista alempiin korttiluokkiin.

Lausuntoaika päättyy juhannuksena. Arviomuistiosta voi antaa lausuntoja osoitteessa www.lausuntopalvelu.fi tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@lvm.fi.

Lausuntoja voivat antaa kaikki organisaatiot ja yksityishenkilöt.

Lue lisää

LähiTapiola käynnistää vanhojen autojen romutuskampanjan – uuden auton hankintaan tarjolla 500 euron romutustuki

Kesäöinen viikonloppu on nuorille kuskeille riskialtteinta aikaa – psykologi satsaisi nuorten kuljettajien ajokoulutuksessa kokelaiden tunnetaitoihin

Yle uutiset: Poliisin tehovalvonta paljasti: lounaissuomalaiset kävelevät ja pyöräilevät päin punaisia

Yle uutiset: Poliisi on joutunut puuttumaan lasten valokuvausharrastukseen Turussa – rekkoja on kuvattu autotiellä