Koneet & autot

Dieselgate laajenee entisestään: Peugeotia uhkaa syyte päästöhuijauksesta Ranskassa

Peugeotia tutkitaan epäillyistä kuluttajapetoksista, jotka liittyvät dieselajoneuvojen myyntiin Ranskassa vuosien 2009 ja 2015 välillä.
Peugeotia tutkitaan epäillyistä kuluttajapetoksista, jotka liittyvät dieselajoneuvojen myyntiin Ranskassa vuosien 2009 ja 2015 välillä. LEHTIKUVA/AFP

Ranskalaista autonvalmistajaa Peugeotia uhkaa syyte epäillystä päästöhuijauksesta Ranskassa, kertoo Peugeotin emoyhtiö Stellantis. Peugeotia tutkitaan epäillyistä kuluttajapetoksista, jotka liittyvät dieselajoneuvojen myyntiin Ranskassa vuosien 2009 ja 2015 välillä.

Lisäksi kahden muun Stellantisin tytäryhtiön, Citroenin ja FCA Italyn, edustajat on kutsuttu oikeuden eteen osana samaa tutkintaa, Stellantis kertoo.

"Yhtiöt vakaasti uskovat, että niiden päästökontrollijärjestelmät täyttivät kaikki vaatimukset kulloisenakin ajankohtana ja täyttävät ne edelleen", Stellantis sanoi lausunnossaan.

Aiemmin tällä viikolla sekä saksalainen autonvalmistaja Volkswagen että ranskalainen Renault kertoivat, että niitä vastaan on nostettu syytteet epäillyistä päästöhuijauksista Ranskassa.

Dieselgate-nimellä tunnettu päästöhuijausskandaali sai alkunsa vuonna 2015, kun Volkswagen myönsi asentaneensa huijausohjelmiston 11 miljoonaan dieselautoon harhauttaakseen päästömittauksissa.

Lue lisää

Toyota piti pintansa maaliskuussa, mutta Volkswagen kiilasi Skodan ohitse

Peugeot 5008 dieselin kulutus jää yllättävän matalalle

Volkswagenin nimenmuutos paljastui ennenaikaiseksi aprillijutuksi

Muuttaako Volkswagen nimensä Voltswageniksi?